Foto: LETA
Vides pakalpojumu uzņēmuma SIA "Clean R" Covid-19 pandēmijas dēļ pērn nācās atlaist virkni darbinieku, atzīst uzņēmuma valdes loceklis Guntars Levics.

"Masveida atlaišanas, paldies Dievam, mums nebija, lai gan sākotnēji martā mums bija tādas bažas," sacīja Levics.

Telpu uzkopšanas biznesā uzņēmums nodarbināja 800 cilvēkus. Šajā segmentā darba vairs nebija tik daudz, un daudzi klienti tā arī neatjaunoja darbību, tādēļ uzņēmumam nācās daļu no darbiniekiem atbrīvot no darba.

Levics atzīmēja, ka īstermiņā uzņēmums atrada vietas, kur darbiniekus nodarbināt uz laiku, piemēram, "Clean R" aizdeva savus darbiniekus uz pāris mēnešiem pārtikas veikaliem preču pakošanai.

Ņemot vērā to, kāds bija pagājušais gads, "Clean R" 2020.gada rezultāti esot vērtējami kā labi. "Gads, protams, bija pilns ar izaicinājumiem un pārmaiņām - gan iekšējām, gan ārējām -, kas arī noteica toni, kā strādājām," teica Levics.

Pēc viņa sacītā, 2020.gadā "Clean R" apgrozījums ir nedaudz samazinājies salīdzinājumā ar gadu iepriekš. Kā galveno iemeslu viņš minēja Rīgas atkritumu apsaimniekošanas iepirkumu, kas samazināja "Clean R" tirgus daļu. Tai pat laikā ir noslēgts stabils līgums uz nākamajiem sešiem gadiem.

Otrs ietekmējošais faktors bija Covid-19 - ne tik daudz atkritumu apsaimniekošanas ziņā, kā telpu apsaimniekošanas biznesam, kas arī ir viens no uzņēmuma pamatbiznesa virzieniem.

"Šajā segmentā pandēmijas ietekmi mēs izjutām ļoti sāpīgi jau kopš pagājušā gada marta vidus, kad tika izsludināta ārkārtējā situācija. Apjomi samazinājās ļoti būtiski, īpaši atsevišķām biznesa grupām, kurās pakalpojums vairs nebija nepieciešams," sacīja Levics.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Clean R" 2019.gadā strādāja ar 43,788 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 31,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 12,2% un bija 3,077 miljoni eiro. Finanšu dati par 2020.gadu vēl nav publiskoti.

Kompānija reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs ir Guntars Kokorevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!