Foto: Publicitātes foto

Vides pakalpojumu uzņēmuma "Clean R" ielu un ceļu uzturēšanas dienests novembrī ir sācis diennakts dežūras un darbu ziemas režīmā.

“Clean R” nodrošina ielu tīrīšanu Liepājā, Jūrmalā un Tukumā, ietvju tīrīšanu Jūrmalā, Tukumā, Rēzeknē, Valmierā un Rīgā. Kopumā uzņēmuma pārziņā ir gandrīz 700 km ielu un ceļu tīrīšana ziemas periodā, kā arī vairāk nekā 1,82 milj. kvadrātmetru publisko un privāto teritoriju.

“Clean R” Teritoriju uzkopšanas departamenta vadītājs Ģirts Baltrums informē, ka kopumā uzņēmumā darbam ziemā sagatavotas 80 tehnikas vienības, kas paredzētas dažāda seguma ielu tīrīšanai un apstrādei ar pretslīdes materiālu. Ir sagādātas 860 tonnas ar smilts un sāls maisījumu, kā arī 3400 tonnas ar tehnisko sāli. Tas ir pietiekams apjoms, lai arī straujā un ilglaicīgā ziemā nodrošinātu ielu un ceļu tīrīšanu divus mēnešus. Vienlaikus tiek organizēta papildu pretslīdes materiālu iegāde, lai to piegāde būtu operatīvi nodrošināta, ja tie būs nepieciešami.

Reaģējot uz klientu pieprasījumu, “Clean R” ir gatavs nodrošināt teritoriju kaisīšanu arī ar sālim alternatīviem pretslīdes materiāliem, piemēram, granīta šķembām. Tā gan ir dārgāka izvēle, un, kā atzīmē uzņēmums, zinātniski pierādīts, ka šķembas ir mazāk efektīvs risinājums.

Ģ. Baltrums informē, ka vidēji Latvijā vienā sezonā tiek izkaisītas aptuveni 5 līdz 6 tūkstoši tonnu tehniskās sāls. Savukaŗt 2020./2021. gada ziemā, kad Latvijā bija daudz sniega un ilgi noturējās zema gaisa temperatūra, sasniegts jauns rekords – kopumā bija izkaisīti 9 tūkstoši tonnu pretslīdes materiālu. Pērn pilsētas, kur notika spēcīgākā snigšana, veidojās biezākā sniega sega un “Clean R” bija jāstrādā ar pastiprinātu intensitāti, bija Tukums un Rēzekne.

Saskaņā ar pašvaldību noteikumiem par pilsētas ielu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli prioritāte ir maģistrālo ielu un ielu ar sabiedriskā transporta satiksmi tīrīšana. Mainīgos laika apstākļos uz brauktuvēm ziemas laikā pieļaujamais sniega kārtas biezums ir līdz 6 cm, slapja sniega un sāls/smilts maisījuma kārta – līdz 3 cm, ledus rises – līdz 3 cm.

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” nodarbina vairāk nekā 1300 strādājošo; piedāvā 40 pakalpojumus atkritumu apsaimniekošanā, īpašumu uzturēšanā, telpu un ēku teritoriju uzkopšanā un iekārtošanā, kā arī ceļu un koplietošanas teritoriju tīrīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!