Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pasaules lielākā bezalkoholisko dzērienu ražotāja "Coca-Cola Co." pārstāvniecība Krievijā "Coca-Cola Hellenic Russia" nesen lēmusi pārvietot novecojušo līniju ražošanas apjomus, taču Latvijas uzņēmuma darbībā tas nekādas izmaiņas neradīs, stāsta SIA "Coca-Cola HBC Latvia" pārstāve Dace Dricka.

Viņa norāda, ka "Coca-Cola Co." pārstāvniecība Krievijā pārvietos divu novecojošu līniju ražošanas apjomus no Ņižņijnovgorodas uz atjauninātajām ražotnēm kaimiņpilsētās - Samārā, Orlā, Maskavā, Istrā un Rostovā.

"Tā kā uzņēmums "Coca-Cola Hellenic Russia" ir izmainījis savas darbības struktūru, tas neietekmē uzņēmuma darbu citās valstīs, tostarp Latvijā," atzīmē Dricka.

Tikmēr, izmainot savas darbības struktūru Ņižņijnovgorodā, pārvietojot ražošanas apjomus uz citām ražotnēm, "Coca-Cola Hellenic Russia" turpinās darboties Ņižņijnovgorodā kā pārdošanas, izplatīšanas un loģistikas centrs, kā arī stiprinās Klientu centra un Biznesa pakalpojumu organizācijas komandu.

Dricka atzīmē, ka saskaņā ar viņas rīcībā esošu informāciju laikā no 2012. līdz 2014.gadam "Coca-Cola Hellenic Russia" ir veikusi intensīvus ieguldījumus uzņēmuma ražotnēs Krievijā, atverot 15 jaunas ražošanas līnijas ar mūsdienīgu un augstas kvalitātes aprīkojumu.

Kā ziņots, pasaules lielākā bezalkoholisko dzērienu ražotāja "Coca-Cola Co." produkcijas izplatītājai SIA "Coca-Cola HBC Latvia" 2013.gadā ievērojami saruka peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 14 941 eiro, kamēr 2012.gadā tā sasniedza 714 788 eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā audzis par 10% - no 26,88 miljoni eiro līdz 29,57 miljoniem eiro.

SIA "Coca-Cola HBC Latvia" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 637 144 eiro. "Coca-Cola HBC Latvia" pilnībā pieder Igaunijā reģistrētajai "Coca-Cola HBC Eesti" un ir iekļauta Grieķijā reģistrētās "Cola-Cola Hellenic" grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!