Foto: Jānis Rutkovskis

Šogad lielākā aktivitāte vērojama industriālo telpu tirgū, trešdien juridiskās kompānijas "Sorainen" vebinārā par aktualitātēm nekustamo īpašumu tirgū sacīja nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas "Colliers International Latvia" ("Colliers") partneris Eriks Bergmans.

"Tā ir Covid-19 vismazāk skartā nozare, aktivitāte šogad ir pat palielinājusies. Piemēram, jūtami palielinājies pieprasījums pēc loģistikas telpām, jo ievērojami auguši e-komercijas apjomi," stāstīja Bergmans.

Viņš informēja, ka šogad Rīgā īstenošanā ir vislielākais apjoms ar loģistikas un ražošanas telpu projektiem. Būvniecības stadijā Rīgā ir 162 000 kvadrātmetri, kamēr Tallinā tie ir 81 500 kvadrātmetri, bet Viļņā - 29 400 kvadrātmetri.

Arī plānošanas stadijā esošo projektu apjoms Rīgā ir vislielākais - 211 000 kvadrātmetri, kamēr Tallinā tie ir 130 000 kvadrātmetri, bet Viļņā - 51 500 kvadrātmetri.

"Rīgā tie pārsvarā ir lielformāta "build-to-suit" jeb konkrētam klientam būvēti objekti, piemēram, "Lidl" un "Rimi" loģistikas centri. Tāpat arvien lielāku popularitāti gūst "stock office" projekti, kas apvieno veikalu, biroju un noliktavu. Igaunijā šādi projekti ir populāri jau vairākus gadus un arī Rīgā parādās arvien biežāk," stāstīja Bergmans.

Viņš piebilda, ka industriālo telpu tirgū, saglabājot zināmu piesardzību, perspektīvas joprojām tiek vērtētas optimistiski, jo Covid-19 pandēmijas apstākļos pieprasījums pēc loģistikas telpām ir augošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!