Foto: Publicitātes foto

Apdrošinātājs "Compensa" uzņēmumam "Lido" pēc ugunsgrēka izmaksājis 1,2 miljonus eiro lielu atlīdzību, informē "Compensa".

Šā gada 11. jūnija vakarā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks uzņēmuma "Lido" gaļas pārstrādes un ražošanas cehā, kas atrodas Rīgā, Ķengaraga ielā 3C. Liesmas bija skārušas divstāvu ražošanas ēku – angāra tipa noliktavu, administratīvās telpas un kūpināšanas cehu. Ugunsgrēka laikā kopumā tika bojātas telpas 600 kvadrātmetru platībā.

Degšana sākās elektrības īssavienojums dēļ. Tiklīdz ieslēdzās cehā izvietotie dūmu detektori, uzņēmuma apsardze, balstoties uz iekšējās kārtības noteikumiem, nekavējoties izsauca ugunsdzēsējus, kuri objektā ieradās plkst. 21.27. Divi "Lido" darbinieki, kas aizdegšanās brīdī atradās cehā, paguva pamest telpas pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Liesmu dzēšanā bija iesaistīti vairāk nekā 30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēju. Tā kā dūmu mākonis, kas pacēlās virs degošās ēkas, bija pamanāms tālu no notikuma vietas, aculiecinieku fotogrāfijas un informācija ļoti ātri izplatījās sociālajos tīklos un nonāca arī medijos.

""Lido" jau vairākus gadus ir mūsu klients, tāpēc, pamanot pirmās ziņas par ugunsgrēku šajā uzņēmumā, mēs reaģējām nekavējoties. Jau sākotnējā informācija, ko saņēmām no dažādiem avotiem, ļāva spriest par situācijas nopietnību. Mūsu apdrošināšanas eksperti tūlīt izbrauca uz ugunsgrēka vietu un sekoja dzēšanas darbiem. Kolīdz ugunsdzēsēji bija apslāpējuši liesmas, sākām zaudējumu novērtēšanu. Šāda operativitāte ļāva mums ātrāk izskatīt apdrošināšanas gadījumu, kā arī izmaksāt zaudējumu atlīdzību," skaidro "Compensa Vienna Insurance Group" ADB Latvijas filiāles vadītāja vietnieks Kaspars Neivalds.

Degšana "Lido" ražošanas ēkā Ķengaragā tika lokalizēta ap pusnakti, bet ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts 12. jūnijā plkst. 3.57. Šajā pašā dienā apdrošinātājs, piesaistot nozares ekspertus, atkārtoti ieradās objektā. Kopā ar "Lido" pārstāvjiem tika izveidota krīzes vadības komanda.

"Compensa" triju dienu laikā pieņēma lēmumu par ugunsgrēkā sabojātajām telpām, iekārtām un produkciju izmaksāt atlīdzību 1,2 miljonu eiro apmērā.

"Šis pusgads "Lido" ir bijis pamatīgu pārbaudījumu laiks. Ārkārtējās situācijas apstākļos marta vidū nolēmām uz laiku apturēt visu savu restorānu un veikalu darbu. Darbu atsākām tikai maijā pēc gandrīz divus mēnešu dīkstāves. Un tad jūnijā šis ugunsgrēks. Ēkā, kur tas notika, darbu vairs nevarējām turpināt. Ražotni operatīvi pārcēlām uz īrētām telpām. Mēs izdarījām visu iespējamo, lai turpinātu ražošanu. Un mums tas izdevās – "Lido" restorāni un veikali varēja strādāt ierastajā režīmā un apkalpot klientus. Saņemot apdrošinātāja "Compensa" atbalstu, jau tuvākajā laikā plānojam ar pilnu jaudu atsākt ražošanu "Lido" gaļas pārstrādes cehā Silakrogā. Tas nozīmē, ka jau šomēnes mēs atsāksim "Lido" gaļas produkcijas piegādes lielveikaliem," informē AS "Lido" valdes loceklis Rasmuss Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!