Foto: Publicitātes foto

Vienotā dabasgāzes un pārvades sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" valdē ir notikušas izmaiņas, jo līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Zane Kotāne, pieņemot citus profesionālos izaicinājumus, ar 27. jūniju atstājusi amatu. Par valdespriekšsēdētāju ir iecelts līdzšinējais Korporatīvās stratēģijas daļas vadītājs Jānis Eisaks, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Valdes priekšsēdētāja amata pienākumus Eisaks sāk pildīt 27. jūnijā un paredzēts, ka Eisaks amata pienākumus pildīs līdz jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanai.

Eisaks ir savas jomas profesionālis ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi enerģētikas jomā. Karjeras pirmsākumos Eisaks ir strādājis Eiropas Savienības atbalsta programmas PHARE ekspertu komandā, veicot dažādus uzdevumus programmas īstenošanai enerģētikas sektorā Latvijā.

Vairāk nekā 13 gadus Eisaks ir bijis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Enerģētikas departamenta Gāzes nodaļas vadītājs, savukārt 2016. gadā kļuvis par AS "Latvijas Gāze" Stratēģiskās attīstības departamenta vadītāju un bijis atbildīgs par uzņēmuma reorganizācijas procesu un gāzes tirgus modeļa veidošanu, gatavojoties Latvijas gāzes tirgus atvēršanai.

Kopš 2017. gada, kad "Latvijas Gāze" reorganizācijas rezultātā tika izveidota AS "Conexus Baltic Grid", Eisaks ieņem uzņēmuma Korporatīvās stratēģijas daļas vadītāja amatu, un viņa pienākumos ietilpst tādi uzdevumi kā Baltijas gāzes tirgus integrācijas veicināšana, Eiropas Savienības jautājumi un "Conexus" pārstāvniecība atbilstošajās institūcijās, korporatīvās pārvaldības sistēmas ieviešana un uzraudzība, inovāciju ieviešana un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!