Foto: LETA
Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") par 2,914 miljoniem eiro iegādāsies Inčukalna pazemes gāzes krātuves 30 urbumu atjaunošanai vajadzīgo aprīkojumu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

"Conexus" bija izsludinājis iepirkumu par Inčukalna pazemes gāzes krātuves 30 urbumu atjaunošanai nepieciešamā aprīkojuma iegādi. Iepirkums sadalīts trijās daļās - urbumu pazemes aprīkojums, urbumu virszemes aprīkojums un urbumu caurules.

Sadaļā par urbumu pazemes aprīkojumu saņemti divi pieteikumi, un par uzvarētāju izvēlēts Īrijā reģistrēts uzņēmums "Weatherford Oil Tool", kura piedāvātā līgumcena ir 1,372 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Savukārt par urbumu virszemes aprīkojuma piegādi saņemti trīs pieteikumi, un par uzvarētāju atzīta Itālijā reģistrētā kompānija "Breda Energia", kuras piedāvātā līgumcena ir 939 513 eiro bez PVN.

Vienlaikus iepirkuma sadaļā par urbumu cauruļu iegādi saņemti divi piedāvājumi, un caurules par 603 100 eiro bez PVN piegādās SIA "Alpha".

"Conexus" ir dibināts 2016.gada decembrī, reorganizācijas rezultātā no "Latvijas gāzes" nodalot pārvades un glabāšanas darbības virzienus. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Augstsprieguma tīkls" (34,36%), kamēr "Gazprom" pieder 34,1%, bet "Marguerite Gas" - 29,06%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!