Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 28. aprīlī, vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums par sabiedrības peļņas izlietošanu un nolemts apstiprināt nenodrošināto obligāciju emisiju piedāvāšanu un iekļaušanu regulētajā tirgū ar emisiju apjomu līdz 80 miljoni eiro uz termiņu ne mazāku kā divi gadi.

Plānots, ka šogad emisijas tiks kotētas AS "Nasdaq Riga" ar iespēju obligācijas kotēt arī AB "Nasdaq Vilnius" un "Nasdaq Tallinn" AS.

Vienlaikus akcionāru sapulcē ievēlēta sabiedrības padome ar izmaiņām tās līdzšinējā sastāvā. Uz trīs gadu termiņu padomes locekļu amatā apstiprināti septiņi padomes locekļi.

Padomes locekļu amatā atkārtoti tika ievēlēti padomes locekļi Ilmārs Šnucins, Tomohide Goto, Zane Āboliņa, Viktors Sentuhovskis un Normunds Šuksts. No jauna Conexus padomē tika ievēlēta Jukiko Fudži (Yukiko Fujii) un Ivars Moisejs.

Līdzās padomes locekļu ievēlēšanai tika apstiprināts 2021. gada ilgtspējas un gada pārskats, kā arī atkarības pārskats, izvērtēti "Conexus" valdes, padomes un neatkarīga revidenta ziņojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!