Foto: DELFI

Covid-19 dēļ karantīna līdz 28.oktobrim noteikta kādam šūšanas uzņēmumam Krāslavas novadā, apliecināja novada domes priekšsēdētāja vietnieks un SIA "Krāslavas slimnīca" valdes loceklis Aleksandrs Jevtušoks (ZZS).

Viņš stāstīja, ka novadā ir veikti siekalu testi Covid-19 noteikšanai, un šodien analizēšanai uz laboratoriju tiks nogādāta pēdējā testu daļa. Testus veikuši gan pašvaldības iestāžu darbinieki, kas komunicē ar cilvēkiem, gan divu novada šūšanas uzņēmumu darbinieki.

Jevtušokam zināms, ka lielākajā uzņēmumā - SIA "Nemo" - saslimšanas gadījumi nav konstatēti. Taču inficēšanās dēļ karantīna noteikta citam, mazākam šūšanas uzņēmumam, kurā strādā 28 darbinieki. Uzņēmuma vadība pašlaik risinot jautājumus par piegādēm klientiem, jo līdz 28.oktobrim cehs darbu ir pārtraucis.

Citu jaunu saslimšanas perēkļu, izņemot jau iepriekš zināmo Krāslavas Varavīksnes vidusskolu, novadā neesot. Viens skolēns saslimis arī Krāslavas Valsts ģimnāzijā.

Lai nodrošinātu attālināto mācību procesu, novadā jau pirms jaunā mācību gada sākuma esot apzinātas skolēnu vajadzības, tāpēc problēmām ar datortehniku skolēniem mājās nevajadzētu būt, pieļāva Jevtušoks. Taču, ja situācija ir mainījusies, to apzina Izglītības pārvalde.

"Viss ir saistīts ar to, ka cilvēki neievēro noteiktos ierobežojumus, pulcējas kopā, neietur divu metru distanci," atzina domnieks, piebilstot, ka, kopš spēkā ir prasība publiskās vietās lietot sejas aizsargmaskas, lielākā daļa šo normu tomēr ievēro.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka līdz ceturtdienai novadā ar Covid-19 bija saslimuši 75 iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka Krāslavas novadam masveida testēšanai piegādāti 1000 siekalu testi Covid-19 noteikšanai.

Plaša Covid-19 izplatīšanās novērota Krāslavas Varavīksnes vidusskolā, taču saslimstības pieaugums novadā neesot saistīts tikai ar uzliesmojumu izglītības iestādē.

Pašvaldībai zināms, ka mājas karantīnā ir arī trīs novada ģimenes ārsti, kuri bijuši kontaktā ar Covid-19 sasirgušajiem. Tāpat sasirguši esot arī Valsts robežsardzes darbinieki, taču precīzāka informācija par viņiem pašvaldībai netiekot sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!