Foto: LETA
Covid-19 vīrusa krīzes ietekmē augsto tehnoloģiju stikla pārklājumu ražotājs "Groglass" ir pieņēmis lēmumu par pagaidu ražošanas iepauzēšanu un uz laiku no darba atbrīvos 92 ražošanas procesā iesaistītos darbiniekus, informē uzņēmums.

Pārējie 50 uzņēmuma darbinieki piekrituši samazināt savu atalgojumu par 10%. "Groglass" šobrīd darbu turpinās aptuveni 50 darbinieki pārdošanas, pētniecības un attīstības, un loģistikas komandās, kas strādās pie attīstības projektiem.

Vairāk nekā pusi "Groglass" produkcijas izmanto specializētas ierāmēšanas darbnīcas vairāk nekā 45 valstīs, bet vīrusa izplatības ierobežojumu dēļ šīs darbnīcas vairumā gadījumu ir slēgtas un attiecīgi samazinājies pieprasījums pēc "Groglass" stikla. Līdz starptautiskie tirgi atgūsies, "Groglass" turpinās izpildīt pasūtījumus no saražotās produkcijas krājumiem. Uzņēmums šobrīd fokusēsies uz jaunu produktu attīstību un procesu optimizāciju. Uzņēmuma vadība paredz, ka ražošana tiks atsākta rudenī.

"Šī nepieredzētā krīze prasa īpašu lēmumu pieņemšanu. "Groglass" ražošanas darbaspēka pagaidu samazināšana mums ļaus saglabāt darbības elastību un piemēroties krīzes neparedzamajos apstākļos un veiksmīgi atsākt jaudīgu ražošanu tad, kad situācija pasaulē būs stabilizējusies. Vīrusa krīze ir saliedējusi "Groglass" komandu un vēlos pateikties katram "Groglass" darbiniekam par izpratni un plašo atbalstu šajā straujo pārmaiņu laikā," teic "Groglass" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Kelbergs.

"Groglass" ir viens no vadošajiem attēlu ierāmēšanai un aukstuma uzglabāšanā izmantoto pretatspīduma un ultravioleto staru aizsargājošo stiklu ražotājiem Eiropā. "Groglass" produkti tiek izmantoti mākslas darbu saglabāšanai vadošajos pasaules muzejos, tostarp Luvras muzejā Parīzē un Rijksmuzejā Amsterdamā, kā arī daudzos citos. 2018. gadā "Groglass" apgrozījums bija 16,4 miljoni eiro, bet peļņa – 2,5 miljoni eiro.

SIA "Groglass" reģistrēta 2004. gadā, tās pamatkapitāls ir 50 tūkstoši eiro. Uzņēmums pērn nodokļos samaksājis 782,1 tūkstoti eiro, uz maija sākuma tam nav nodokļu parādu, liecina "Crediweb.lv" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!