Foto: LETA

Cīņā ar Covid-19 saslimšanas izraisīto pandēmiju ļoti svarīgi ir arī ekonomiskie jautājumi, un viens no tādiem, ko "mēs pēc iespējas ātrāk esam gatavi pieņemt, ir atbalsta programma viesnīcām, kas tiktu iesaistītas pašizolācijas nodrošināšanā," pirmdien, 7. decembrī, pēc Sadarbības sanāksmes medijiem atklāja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadībā notiek darbs pie tā, kā varētu uzlabot, pilnveidot un izveidot dažāda veida pabalstus un atbalstu, lai varētu pārvarēt krīzi. Par viesnīcu izmantošanu cilvēkiem, kuri būtu nozīmēti kā kontaktpersonas vai saslimuši ar Covid-19, lai viņi varētu samazināt iespējas saslimt, arī tiek diskutēts šajā darba grupā. Tajā arī tiks izstrādāta pilna vienošanās, kā varētu šādu programmu īstenot, kad būtu skaidrs finansējums, tad arī skatītu Ministru kabineta sēdē, skaidroja Kariņš.

"Ja mēs domājam par atbalstu, tad vislabāk ir nevis vienkārši dot līdzekļus tiem, kas ir bankrotējuši vai tiem, kas nevar pastrādāt, bet gluži vienkārši izmantot esošo infrastruktūru un apmaksāt tiem, kas ir gatavi strādāt," komentēja Bordāns.

"Viesnīcu bizness ir bijis gatavs un izrādījuši savu interesi, viss ir valdības rokās," viņš uzsvēra, norādot, ka darba grupā, kurā ir iesaistīti arī eksperti, tuvākajā laikā būs iespējams atrast labāko risinājumu.

Lūgts komentēt, vai otrdienas Ministru kabineta un Krīzes vadības kopsēdē ir plānoti kādi jauni ierobežojumi, Kariņš uzsvēra, ka "šobrīd netiek plānotas nekādas būtiskas izmaiņas", piebilstot, ka eksperti strādā un, iespējams, kādi precizējumi tiks piedāvāti. Šobrīd galvenais visiem ir atcerēties, ko var darīt, lai kopīgiem spēkiem samazinātu Covid-19 saslimšanu, uzsvēra premjers.

Tāpat Kariņš uzsvēra, ka situācija Latvijā ar Covid-19 saslimšanu ir ļoti nopietna, jo šobrīd slimnīcas ir spiestas atteikt daļu no plānveida pakalpojumiem. Jo vairāk saslimušo ar Covid-19, jo vairāk slimnīcas spiestas sašaurināt pakalpojumu klāstu, viņš uzsvēra.

Valdības vadītājs arī pateicās visiem mediķiem, kuri frontes līnijā strādā ļoti saspringtos apstākļos, uzsverot, ka viņu darbs ir neatsveras kopīgajā cīņā.

Pēdējā diennaktī veikti 3296 Covid-19 testi, reģistrēti 207 jauni saslimšanas gadījumi, bet 10 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!