Foto: Publicitātes foto
Pandēmijas izraisītajai krīzei arvien skaudrāk iezīmējoties mazumtirdzniecības, pakalpojumu, ražošanas u.c. uzņēmumos, aprīlī tiek nodrošināti bezmaksas atbalsta un konsultāciju kursi mazo un vidējo uzņēmumu īpašniekiem, kā arī vadītājiem, informē idejas autors, biznesa konsultants Mārtiņš Vecvanags.

"Mana dzīves pieredze rāda, ka krīzes situācijā ir svarīgi reaģēt maksimāli laikus un izdarīt diezgan lielu darbību daudzumu pietiekami ātri. Kursos uzņēmējiem un vadītājiem tiks nodrošināti rīki, lai palīdzētu uzņēmējiem mobilizēt spēkus. Kursu formāts ir darbs grupā (tiešsaistē). No savas puses piedāvāšu rīkus, kā samazināt krīzes ietekmi," stāsta idejas autors, biznesa konsultants Mārtiņš Vecvanags.

Tiek cerēts, ka šie kursi varēs darboties, kā platforma, kurā ne tikai saņemt padomu no sertificēta biznesa trenera, bet arī dalīties ar savām prasmēm un instrumentiem, kā pārvarēt šo laiku, un, iespējams, šajās grupās kāds varētu atrast arī sadarbības partnerus, pauž Vecvanags.

Krīzes pārvarēšanas kursu nepieciešamību šobrīd apliecina arī uzņēmēju un vadītāju aptaujas rezultāti – uzņēmēju un vadītāju emocionālais noskaņojums tuvojas dramatiski negatīvam, ko neuzlabojot, samazināsies jau tā krīzes laikā stagnējošā produktivitāte. "Dzīvnieks, kas nobīstas, sastingt stresā un bailēs – un nespēj nekādi rīkoties. Vai arī otra galējība – ja stresa līmenis strauji kāpj un rodas panika, tiek darītas muļķības un pieņemti nepārdomāti lēmumi," līdzības velk Vecvanags.

Uzņēmējiem un vadītājiem tika uzdoti jautājumi saskaņā ar "Genos International" metodiku un platformu. Rezultāti rāda, ka patlaban strauji pieaug aptaujāto stress, satraukums un sajūta par neorganizētību.

"Vadītāju līkne ir ārkārtīgi negatīva. Vadītāju un uzņēmēju negatīvs emocionālais stāvoklis atstāj negatīvas sekas uz produktivitāti, rezultātiem un motivāciju. Ja vadītājs jūtas slikti, tad ķēdes reakcija notiek uz darbiniekiem, uzņēmumu un galu galā ekonomiku kopumā," komentē Vecvanags.

Mārtiņš Vecvanags pēdējo piecu gadu laikā ir vadījis apmācības un biznesa treniņus vairāk nekā 5000 uzņēmēju, vadītāju un profesionālu sportistu no Baltijas, Kaukāza, Centrālāzijas valstīm, kā arī no ASV, Spānijas, Zviedrijas, Somijas, Izraēlas, Itālijas u.c., kā arī ir grāmatas "Darījumu sarunas. Stratēģijas un taktikas" autors.

Kursi uzņēmumu īpašniekiem un vadītājiem notiek tiešsaistē, 6., 14., 20. un 27. aprīlī, plkst. 16.00. Kursi tiks nodrošināti bez maksas, taču, lai varētu nodrošināt dalību visiem interesantiem (maksimālais dalībnieku skaits vienā dienā – simts), iepriekš nepieciešams pieteikt dalību, izmantojot šo saiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!