Foto: F64
Līdz 2020. gada 31. martam veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājums, taču saskaņā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, to ir iespējams pārcelt uz vēlāku laiku 2020. gada ietvaros.

Saskaņā ar likumdošanu, NĪN maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 17. augustā un 16. novembrī.

Pašvaldības saskaņā ar Saeimā pieņemto likumprojektu "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" 4. punktā paredzēto tiesību pašvaldībām 2020. gadā noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, tos pārceļot uz vēlāku laiku 2020. gada ietvaros.

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju klientu apkalpošanas centri ir slēgti apmeklētājiem, tādējādi zaudēta iespēja norēķināties skaidrā naudā. Iedzīvotāji ir aicināti sekot līdzi informācijai par nekustamā īpašuma nodokļa jaunajiem apmaksas termiņiem savas pašvaldības mājaslapā.

Nomaksāt NĪN iespējams pašvaldības norēķinu punktos, bankā, internetbankā, portālā www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv.

Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti nodokli samaksāt laicīgi, jo saskaņā ar likumu par laikā neveiktu maksājumu tiek aprēķināta nokavējuma nauda 0,05% apmērā no nesamaksātās summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!