Foto: Shutterstock
Zivju pārstrādes uzņēmums "Līcis-99", kurā oktobra sākumā konstatēts Covid-19 uzliesmojums, ceturtdien atsācis darbību, pavēstīja uzņēmuma direktors Kaspars Cveiģelis.

Viņš norādīja, ka darbs atsākts aptuveni 30-40% kapacitātē, darbiniekiem īpaši piesardzīgi ievērojot drošības pasākumus. Kompānijas darbinieki drošības apsvērumu dēļ izsēdināti viens no otra retāk, lieto aizsargmaskas, sejas vairogus un roku dezinfekcijas līdzekļus.

Cveiģelis pauda, ka pirmais Covid-19 pozitīvs tests kādam no uzņēmuma darbiniekiem konstatēts oktobra pirmajā nedēļas nogalē, vēlāk veikta plaša darbinieku testēšana, bet uzņēmuma darbība pavisam tika apturēta 8.oktobrī.

Uzņēmuma direktors atzīmēja, ka precīzu šajā laikā ciesto zaudējumu apmēru noteikt vēl nav iespējams, jo pēc mēneša beigām kompānijai var tikt piespriestas sankcijas par produkcijas nepiegādāšanu. Pirms uzliesmojuma "Līcis-99" mēnesī strādājis ar apgrozījumu aptuveni viena miljona eiro apmērā.

Saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta "Līcis-99" cehā Kolkā.

"Līcis-99" pagājušajā gadā strādāja ar 8,808 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,4% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 2,266 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā.

Kompānija "Līcis-99" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,146 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Līcis-99" lielākais īpašnieks ir SIA "Gamma Holdings A.O.I.", kurai pieder 87,63% kapitāldaļu, bet kompānijas patiesais labuma guvējs ir Aivars Lejietis. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā. 2019.gadā uzņēmumā nodarbināja vidēji 278 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!