Foto: F64
Rūjienas novada cūkkopības saimniecības SIA ''Kunturi" gaļas pārstrādes cehu par 4,184 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa būvēs ģenerāluzņēmējs "Cander būve", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kompānija "Cander būve" iepirkumā par gaļas pārstrādes ceha būvniecību atzīta par uzvarētāju starp trim pretendentiem. Kompānijai būs jābūvē gaļas pārstrādes ceha ēku un tvaika katlu māju, kā arī jāpiegādā un jāuzstāda sistēmas, apkures katls, notekūdeņu attīrīšanas sistēma un jāizbūvē laukums ap ceha ēku.

Būvdarbus plānots veikt "Kunturos" Jeru pagastā, Rūjienas novadā līdz 2021. gada 1. februārim.

Investīciju projekta īstenošanai "Kunturi" plāno piesaistīt finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Jau vēstīts, ka "Kunturi" apgrozījums 2017. gadā bija 1,828 miljoni eiro, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 12% - līdz 82 721 eiro.

Kompānija "Kunturi" reģistrēta 1993. gadā, un tās pamatkapitāls ir 28 400 eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 87% kapitāldaļu ir Valmieras rajona Ķoņu pagasta zemnieku saimniecība "Saktas", kamēr pa 5% kompānijas kapitāldaļu katrai pieder Santai Premanei un Guntai Bolei, bet pa 0,5% katram pieder vēl sešām privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!