Foto: Shutterstock

Sekmīgu 2021.gadu aizvadījusi SIA "Daiļrade Koks", kurai izdevās kāpināt gan apgrozījumu, gan peļņu, izriet no "Lursoft" Klientu portfeļa datiem.

Uzņēmums apgrozīja 31,58 milj. eiro (par 24,1%, salīdzinot ar 2020.gadu) un nopelnīja 1,93 milj. eiro (par 53,6% vairāk nekā 2020. gadā).

Šādus rezultātus uzņēmumam izdevās panākt, izmantojot ārkārtīgi lielo klientu aktivitāti un optimālu ražotņu noslodzi. “Jāatzīst, ka daļa apgrozījuma pieauguma tika sasniegta, pateicoties cenu kāpumam, ko savukārt diktēja izejmateriālu cenu pieaugums un personāla izmaksu palielināšanās. Šo faktoru rezultātā uzņēmums aizvadītajā gadā bija spiests vairākkārt paaugstināt pārdošanas cenas klientiem, taču tas neradīja negatīvu reakciju, un klienti saprotoši pieņēma situāciju,” teikts SIA “Daiļrade Koks” vadības ziņojumā.

Uzņēmums 2021.gadā īpašu vērību veltīja ražošanas efektivitātes uzlabošanai, lai kaut daļēji amortizētu izmaksu kāpumu un spētu saglabāt konkurētspēju.

Viens no aizvadītā gada lielākajiem notikumiem bija investīciju projekta realizācija Valmieras ražotnē, kura ietvaros pilnībā nomainīta savu laiku nokalpojusī mēbeļu detaļu apdares līnija un papildus uzstādīta detaļu krāsošanas līnija ar krāsas smidzināšanas metodi un tuneli detaļu pilnīgai nožāvēšanai. Vienlaikus veikti arī šī iecirkņa rekonstrukcijas darbi.

“Lursoft” pieejamie dati rāda, ka 1993.gadā reģistrētais SIA “Daiļrade Koks” pagājušajā gadā bija darba devējs 645 strādājošajiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn valsts budžetā samaksāja 2,42 milj. eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,98 milj. eiro.

Andrim Jansonam un Jurim Naglai piederošajam SIA “Daiļrade Koks” šobrīd reģistrētas četras struktūrvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!