Aizvadīto gadu sekmīgi aizvadījusi SIA "Daiļrade Koks", kas, neskatoties uz Covid-19 straujo izplatību, 2020.gadā palielinājusi gan apgrozījumu, gan peļņu, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Uzņēmums pērn apgrozījis 25,45 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,26 milj. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā audzis par 9,52%, bet peļņa par 62,14%. Šogad uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu par 10%.

"Ļoti būtisku ietekmi uz finanšu rādītājiem atstāja ārkārtīgi lielais klientu pieprasījums, kas sāka pieaugt aizvadītā gada otrajā pusē. Tā rezultātā uzņēmums varēja pārkārtot ražošanas plūsmas, maksimāli noslogojot rūpnīcu kapacitāti un sasniegt būtisku apgrozījuma pieaugumu," skaidro SIA "Daiļrade Koks", piebilstot, ka faktiski neviens no klientiem pandēmijas dēļ neatcēla savus pasūtījumus, lai gan pagājušā gada pavasara mēnešos tirgos valdīja liela nenoteiktība un stress.

Pieaugot klientu pieprasījumam, uzņēmums aizvadītajā gadā veicis būtiskus ieguldījumus pamatlīdzekļu iegādē un ēku remontos, kas tam ļāvis uzlabot produktivitāti un ģenerēt lielākus ienākumus. Arī šogad SIA "Daiļrade Koks" plāno būtiskus ieguldījumus un jaunu tehnoloģiju ieviešanu ražošanā.

Andrim Jansonam un Jurim Naglai piederošā SIA "Daiļrade Koks" aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 3,3 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija. No tiem 2,18 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,94 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Pērn uzņēmums bija darba devējs 659 darbiniekiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!