Foto: Publicitātes attēli

"Danske Bank" sākusi sadarbību ar SIA "United Oil" - lielāko Latvijas uzņēmumu, kas specializējies tumšo naftas produktu pārstrādē, kā arī tehnisko eļļu un šķidrumu ražošanā, - piešķirot kredītlīniju 2,5 miljonu eiro (1,75 miljonu latu) apmērā apgrozāmā kapitāla finansēšanai, kā arī refinansējot kredītu divu miljonu eiro (1,4 miljonu latu) apmērā, informēja bankā.

"United Oil" valdes priekšsēdētājs Džeihuns Zalovs vērtē, ka viens no kompānijas veiksmes un stabilās attīstības stūrakmeņiem ir pastāvīgie ieguldījumi korporatīvās atbildības attīstībā. "Sasniegumu pamatā ir augsti kvalificētu profesionāļu komanda, kuras saliedēts un mērķtiecīgs darbs ļāvis 19 gadu laikā no nulles izaugt līdz tirgus līdera statusam, palielinot gada apgrozījumu līdz desmit miljoniem eiro (septiņi miljoni latu)," norāda Zalovs.

"Esam ļoti gandarīti par sākto sadarbību ar "United Oil" - šis uzņēmums ir lielisks piemērs, kā ar mērķtiecīgu darbu no maza uzņēmuma iespējams izaugt par tirgus līderi. Priecājamies, ka "United Oil" ir izvēlējies mūs par savu sadarbības partneri finanšu jautājumos. "Danske Bank" jau vairāku gadu garumā koncentrējas uz biznesa klientu piesaisti, piedāvājot efektīvus risinājumus ikdienas bankas pakalpojumos, tirdzniecības finansēšanā un finansējuma nodrošināšanā," uzsver "Danske Bank" Latvijā vadītājs Raivis Kakānis.

SIA "United Oil" savu darbību sāka 1994.gadā, un tā pamatdarbības veids bija degvielas imports no Azerbaidžānas un Krievijas. 1996.gadā politisko un tirgus apstākļu ietekmē uzņēmums pievērsās autotransporta ķīmijas un eļļu biznesam. Patlaban kompānija ir vadošais šāda veida produktu ražotājs Baltijas valstīs un tās gada apgrozījums sasniedz 10 miljonus eiro. Pēdējā gada laikā uzņēmums aktīvi īstenojis savu eksporta politiku, attīstot produkcijas asortimentu un apgūstot jaunus noieta tirgus.

2012.gadā "United Oil" apgrozījums bija 6,5 miljoni latu un tas strādāja ar 319 635 latu peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"United Oil" lielākais īpašnieks ir Zalovs, kuram pieder 76% kapitāldaļu.

"Danske Bank" ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle Latvijā. "Danske Bank Group" ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā. "Danske Bank Group" ir plaši pārstāvēta 15 valstīs un tai ir pieci miljoni klientu, par kuru ērtībām ikdienā rūpējas vairāk nekā 20 000 bankas darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!