Foto: Shutterstock
Cūkkopības un gaļas pārstrādes uzņēmums SIA "Kunturi" pārtrauks darbību, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Paziņojums kompānijas profilā "Facebook" vēsta, ka tiks slēgti visi uzņēmuma veikali.

"Ir, protams, mazliet žēl to paziņot, taču Kunturu veikali ir beiguši darboties... Paldies jums, mūsu uzticīgie klienti daudzu gadu garumā, par sadarbību un atbalstu, par ticību mūsu produktiem un mūsu kolektīvam! Kunturu pēdējās 1/4cūkas varēsiet iegādāties vēl jūlija otrajā pusē, tāpat jūlijā vēl Kunturu cūkgaļa nopērkama top! veikalos un SKY, kā arī Limbažu tirgū Sidrabiņu veikalā un Rīgā, Vidzemes tirgū pie Ivonnas. Un Rūjienā, Artavā! Un vēl visu jūliju autoveikals (Zigis) tirgosies, kā ierasts - no otrdienas līdz piektdienai ierastajā maršrutā," teikts paziņojumā.

"Uzņēmums tiks slēgts pavisam, tiek pārtraukta cūkkopība kā nozare," portālam "Delfi Bizness" skaidroja uzņēmumā, sīkāk nekomentējot iemeslus.

"Lursoft" Klientu portfeļa dati uzrāda, ka kompānija aizvadītajā gadā apgrozījusi 2,22 miljonus eiro. Lai arī uzņēmuma apgrozījums pērn samazinājies tikai par 1,4%, peļņas kritums bijis daudz ievērojamāks, liecina uzņēmuma gada pārskatā pieejamā informācija. Ja 2020. gadā SIA "Kunturi" nopelnīja 84,75 tūkstošus eiro, tad pērn – 41,3 tūkstošus eiro. Gada laikā tas ir kritums par 51,3%.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Kunturi" norādījis, ka Covid-19 pandēmijas ierobežojošo pasākumu ietekmē samazinājās tā apgrozījums veikalos. Tomēr, ņemot vērā vairākus kompensējošos pasākumus, SIA "Kunturi" izdevies šo situāciju pietiekami veiksmīgi pārvarēt. "Saimnieciskās darbības procesā tika ievērota distancēšanās, komunicēšana ar sadarbības partneriem un piegādātājiem iespēju robežās notika attālināti, bez tam, uzņēmums saņēmis no LAD 125 tūkstošu eiro lielu atbalstu Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai uz cūkkopības nozari," teikts SIA "Kunturi" vadības ziņojumā.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā SIA "Kunturi" bija darba devējs 64 darbiniekiem. Aprīlī uzņēmumam reģistrētas 16 aktīvas struktūrvienības.

Valmieras novadā reģistrētais uzņēmums 2021.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 439,37 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!