Foto: F64
Dārzeņu un augļu pārstrādātājs "Kronis" vēlas apsaimniekot augļu un dārzeņu pārstrādātāja "Milda KM" bijušo rūpnīcu Kocēnu pagastā, atzina uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes loceklis Aivars Svarenieks.

Starp uzņēmuma "Kronis" plāniem ir līdz gada beigām sākt apsaimniekot "Milda KM" bijušo rūpnīcu Kocēnos, taču vēl līdz galam nav skaidrs, vai tas izdosies, jo pārrunu process par iespējām apsaimniekot rūpnīcu vēl turpinās. Tajā pašā laikā iegādāties minēto rūpnīcu uzņēmums gan nav iecerējis.

Pēc Svarenieka sacītā, "Kronis" vēlas apsaimniekot "Milda KM" bijušo rūpnīcu, lai ražošanu padarītu efektīvāku un lai varētu palielināt ražošanas apmērus. Tāpat uzņēmums vēlas apgūt jaunus segmentus - sākt ražot atsevišķus produktus, ko "Kronis" pagaidām neražo atbilstoša tehniskā aprīkojuma trūkuma dēļ.

"Patlaban ražojam majonēzi tikai HoReCa (viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas) segmentam, taču līdz ar "Mildas KM" rūpnīcas apsaimniekošanu varētu ražot arī majonēzi, ko realizēt mazumtirdzniecībā," viņš teica.

Svarenieks uzsvēra, ka uzņēmumam piederošā ražotne Bauskā turpinās strādāt arī tad, ja "Kronis" sāks saimniekot arī "Mildas KM" bijušās ražotnes telpās, taču šādā gadījumā ražošanas procesi tiktu sadalīti, īstenojot ražošanas specializāciju.

Vienlaikus "Kronis" pārstāvis atzīmēja, ka, lai gan "Mildas KM" tehnoloģiskās iekārtas darbojas, būtu nepieciešami arī zināmi ieguldījumi. "Patlaban esam izziņas procesā," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Vidzemes rajona tiesa Cēsīs 2019. gada 12. jūnijā pasludināja "Milda KM" par maksātnespējīgu, bet šogad 12 .jūnijā izbeidza "Mildas KM" maksātnespējas procesu, jo uzņēmums bija izpildījis kreditoru prasījumu segšanas plānu. Šā gada 16. jūnijā uzņēmums tika likvidēts.

"Milda KM" ražotne darbību pārtrauca 2018. gada vasarā. "Mildas KM" pēdējais īpašnieks bija SIA "GGV Invest", kas savukārt piederēja Gintam Čakānam (31,77%), Jizhaku Rubanenko (31,77%), Viesturam Kuļikovskim (31,77%), kā arī Gundaram Kuļikovskim (4,69%). "Mildas KM" darbības virzieni bija dārzeņu, konservu, pamatēdienu un ēdienu piedevu ražošana. 2017. gadā uzņēmums strādāja ar 2,383 miljonu eiro apgrozījumu un 171 737 eiro zaudējumiem.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Kronis" ir reģistrēta 1993. gadā, un tās pamatkapitāls ir 678 198 eiro. Kompānijas lielākie īpašnieki ir Jānis Āboliņš (52,21%) un Aivars Svarenieks (40,04%). "Kronis" 2019. gadā strādāja ar 2,871 miljona eiro apgrozījumu un 166 367 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!