Foto: LETA
AS "Latvijas Gāze" (LG) akcionāru sarakstā ir konstatētas 355 mirušas personas, kuru kopējā mantojamā atstāto akciju tirgus vērtība un uzkrāto dividenžu vērtība pārsniedz 380 000 eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Gatavojoties 2. septembrī ārkārtas akcionāru sapulcē paredzētajam balsojumam par uzņēmuma reorganizāciju, LG ir sazinājusies ar lielāko daļu no tās 6600 individuālajiem akcionāriem.

Tomēr uzņēmums ir konstatējis, ka starp akcionāriem ir 355 mirušas personas, un tikai neliela daļa mantinieku ir izrādījusi interesi par savām mantojumā iegūstamajām LG akcijām.

Starp nenokārtotajām mantojumu lietām ir gan tādi akciju īpašumi, kuru vērtība pārsniedz 30 000 eiro, gan pavisam nelieli īpašumi pārdesmit eiro vērtībā.

Gadījumā, ja mantinieki nepieteiksies uz jaundibināmā uzņēmuma "Conexus Baltic Grid" akcijām līdz šā gada 2. septembrim, tie zaudēs daļu no mantojamo akciju vērtības. Tādēļ LG aicina mantiniekus vērsties uzņēmumā, lai rastu risinājumu, kā nepazaudēt jaundibināmā uzņēmuma "Conexus Baltic Grid" akcijas, kas LG akcionāram pienākas bez maksas.

Vienlaikus uzņēmums aicina arī pārējos akcionārus līdz šim datumam rakstveidā pieteikties uz akcijām.

Vēstīts, ka 2. septembrī notiks LG ārkārtas akcionāru sapulce, kurā tiks lemts par uzņēmuma reorganizāciju atbilstoši Enerģētikas likuma prasībām.

Ievērojot Enerģētikas likuma prasības, LG ir jānodrošina dabasgāzes apgādes komersantā ietilpstošā dabasgāzes pārvades sistēmas operatora un uzglabāšanas sistēmas operatora īpašumtiesību nodalīšana, skaidroja EM.

LG šobrīd nodrošina gan dabasgāzes pārvades, sadales un uzglabāšanas, gan arī dabasgāzes tirdzniecības pakalpojumus. Reorganizācijas rezultātā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas darbības virzieni tiks nodalīti jaundibināmā uzņēmumā "Conexus Baltic Grid".

Reorganizācijas rezultātā akcionāri var iegūt tādu pašu jaundibināmā uzņēmuma akciju skaitu, cik viņiem pieder LG.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!