Foto: DELFI

Daugavpilī no 1. septembra siltumenerģijas tarifu plāno paaugstināt par 32%, tam sasniedzot 122,55 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina "Daugavpils siltumtīklu" paziņojums.

"Daugavpils siltumtīkli" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesnieguši siltumenerģijas apgādes pakalpojumu piedāvāto tarifu. Uzņēmums siltumenerģijas ražošanas tarifu plāno paaugstināt par 33,5%, savukārt siltumenerģijas pārvades un sadales tarifu plānots paaugstināt par 27%. Tarifa izmaiņas uzņēmums skaidro ar kurināmā izmaksu izmaiņām.

Kā vēstīts, šogad tarifs Daugavpilī ir mainījies jau vairākkārt. No februāra tarifs palielinājās par 64,4% - līdz 93,65 eiro par MWh, no aprīļa samazinājās par 13,9%, no maija palielinājās par 17%, bet no jūlija samazinājās par 3,9%.

Savukārt no 10. augusta Daugavpilī siltumenerģijas tarifs pieaugs par 2,7%, sasniedzot 93,06 eiro par MWh. Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifa izmaiņas no 10.augusta ietekmējis AS "Daugavpils siltumtīkli" kurināmā - šķeldas - izmaksu un iepirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugums.

Kopumā komersants siltumenerģijas lietotājiem Daugavpilī piegādā apmēram 360 700 MWh gadā, kas ir otrs lielākais nodotais apmērs starp lielākajām pilsētām valstī.

"Daugavpils siltumtīklu" apgrozījums 2021.gadā bija 19,777 miljoni eiro, bet zaudējumi - 2,079 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2004. gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,448 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Daugavpils pilsētas pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!