Foto: Panthermedia/Scanpix

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir saņēmusi un sākusi izvērtēt SIA "Daugavpils ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu. Jaunie tarifi Daugavpilī, kā arī Naujenes, Līksnas un Kalkūnes pagastā varētu stāties spēkā šogad rudenī.

SPRK apstiprināšanai jaunais tarifu projekts iesniegts 24.februārī, tā ietvaros aprēķināts ūdensapgādes pakalpojumu tarifs 0,85 eiro/m3 apmērā un kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,01 eiro/m3. Salīdzinot ar šobrīd SIA "Daugavpils ūdens" piemērotajiem tarifiem, ko 2014.gadā apstiprinājusi SPRK, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu plānots palielināt par 0,13 eiro un kanalizācijas pakalpojumu tarifu – par 0,27 eiro.

Tarifu pārskatīšana saistīta ar SIA "Daugavpils ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu apjomu samazināšanos un tarifos iekļaujamo izmaksu pieaugumu, ko ietekmējusi ūdenssaimniecības infrastruktūras paplašināšana, izmaiņas nodokļu normatīvajā regulējumā pēdējo astoņu gadu laikā (dabas resursu nodokļa, akcīzes nodokļa, transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa likmes u.c. pieaugums), kā arī elektroenerģijas iegādes u.c. izmaksas.

Kopš 2014.gada SIA "Daugavas ūdens" ir realizējusi Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansētu projektu "Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta". Tā rezultātā ierīkota jauna trešā pacēluma sūkņu stacija Križos, 20 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas, kā arī ierīkoti jauni un pārbūvēti esošie ūdensapgādes inženiertīkli 42,9 km garumā un kanalizācijas inženiertīkli 52,3 km garumā.

Šogad uzņēmums plāno pabeigt realizēt ES Kohēzijas fonda līdzfinansētu projektu "Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī". Tā rezultātā Judovkas apkaimē tiks ierīkoti jauni ūdensapgādes un kanalizācijas inženiertīkli, kā arī kanalizācijas sūkņu stacijas.

SPRK aicina lietotājus iepazīties ar tarifu projekta kopsavilkumu un sniegt konstruktīvus priekšlikumus un ieteikumus SPRK.

Kopējais tarifu projekta izvērtēšanas un lēmuma pieņemšanas laiks ir līdz 120 dienām.

Izvērtēšanas laikā SPRK pārbauda izmaksas, kas iekļautas tarifu projektā, un pārliecinās, lai ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs ir ekonomiski pamatots. SPRK vērš uzmanību, ka tarifu projekta izvērtēšanas laikā tarifi var tikt mainīti.

Šā gada 9. martā SPRK vērtēšanā ir desmit ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekti.

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!