"Mūsu idejai neticēja ne draugi, ne vecāki, taču iekšējā balss nemaldināja," atzīst dabiskās kosmētikas uzņēmuma "Uoga uoga" dibinātāja un izpilddirektore Lena Sokolovska. Daugavpiliete vairāk nekā 15 gadus dzīvo Viļņā, tur izveidojusi ģimeni un šobrīd vada gandrīz 50 darbinieku lielu komandu.

Sokolovska ir absolvējusi Rīgas Ekonomikas augstskolu. Studiju laikā viņa dzīvoja kopā ar vairākiem lietuviešiem un tādējādi iemācījās lietuviešu valodu. Savukārt pēc studijām meitene pameta Rīgu un pārcēlās uz Lietuvu.

"Saņēmu piedāvājumu strādāt Viļņā. Domāju, ka man no Daugavpils līdz Viļņai ir vēl tuvāk nekā līdz Rīgai, tāpēc izvēlējos Lietuvas galvaspilsētu. Šeit es iemācījos labu lietuviešu valodu. Tas bija pirms 15 gadiem. Strādāju ļoti labi apmaksātu darbu finanšu uzņēmumā. Tas bija interesants, stabils darbs, nāca laba nauda, ​​bet sajūta bija, ka reizēm kaut kas nav tā. Man pietrūka laika saviem vaļaspriekiem: ceļošanai, izpletņlēkšanai, slēpošanai un mūzikai. Tāpēc pametu darbu un ieniru tajos," stāsta Sokolovska.

Pametot darbu, Lenai bija vairāk laika dažādām idejām, tāpat kā viņas labai draudzenei, bijušajai kolēģei finanšu kompānijā Jovitai Višņauskienei, kura tobrīd atradās bērna kopšanas atvaļinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!