Foto: Pixabay

Daugavpils dome gatavojas lauzt 2,7 miljonus eiro vērtu "Saskaņas" skolas pārbūves līgumu ar korupcijas skandālā ierauto SIA "Modus būve", apstiprināja domes preses sekretāre Līga Korsaka.

Līguma laušana notiks, jo uzņēmums būvdarbus tā arī nav sācis. Pašlaik ir sākta procedūra līguma izbeigšanai, un plašāki komentāri no domes netiek sniegti.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā skaidroja, ka ministrija saņēmusi pieprasīto informāciju no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par liegumiem, kas uzlikti bijušajam Daugavpils mēram Rihardam Eigimam ("Mūsu partija").

"Šajā sakarā esam arī vērsušies Daugavpils domē, lai noskaidrotu, vai dome KNAB uzliktos ierobežojumus ievēro," pauda ministrijā. To, kādi ierobežojumi Eigimam piemēroti, VARAM nekomentēja, un arī KNAB komentārus šajā jautājumā nesniedza.

Informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā liecina, ka kopējā līguma summa par izglītības iestādes Parādes ielā 7 pārbūvi ir 2 730 347 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. "Modus būve" iepirkumā izvēlēta četru pretendentu konkurencē.

Uzņēmumā komentāri sniegti netika, kādai darbiniecei apgalvojot, ka nav informācijas par domes iecerēm, un telefonsarunu pārtraucot.

Jau ziņots, ka KNAB 18.decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Eigimu lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots. KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām. Tāpat KNAB veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta "Modus būve", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Eigims savukārt paziņojis, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

Kā ziņots, Daugavpils dome aptuveni mēnesi strādā "bezkoalīcijas stāvoklī" – "Mūsu partijas" saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai (LP) ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no "Mūsu partijas" (MP) bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja "Saskaņa" un "Mūsu partija" Andreja Elksniņa (S) vadībā, taču drīz MP Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar LP. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

Par jaunas koalīcijas izveidi oficiālas vienošanās vēl nav, taču ceturtdien MP un "Saskaņa" no amata gāza domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Dukšinski, kurš pārstāv LP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!