Foto: LETA

Vilcienu remontētājs "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" noliedz presē izskanējušo informāciju, ka plānotu masveida darbinieku atlaišanu.

"Pēc mūsu domām, raksts presē saistīts ar kāda Saeimas deputāta no opozīcijas partijas priekšvēlēšanu kampaņas sākumu, un tam ir mērķis diskreditēt uzņēmumu un nodarīt zaudējumu Latvijas ekonomikai, lai saņemtu balsis vietējās vēlēšanās 2017.gadā. Valdība, pilsētas dome un akcionāri atbalsta uzņēmumu tā investīcijās un jaunu pasūtījumu meklēšanā," norādīts kompānijas paziņojumā.

Pēc tajā paustā, iepriekšējos divos gados "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu investēja darbgaldu parka modernizācijā, ražošanas telpu remontā un rūpnīcas infrastruktūrā. Jaunās mūsdienīgās iekārtas nodotas ekspluatācijā un sekmīgi strādā, vecās iekārtas pakāpeniski tiek izņemtas no ražošanas cikla. Jaunie darbgaldi un automatizētās tehnoloģijas neprasa tādu darbinieku skaitu, kāds tika izmantots pie novecojušām iekārtām.

"Bez tam, tiek novērota "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" viena darbības veida – dīzeļlokomotīvju remonta apjomu samazināšanās; saistībā ar to šajā apakšvienībā notika neliela darbinieku skaita optimizācija. Izdevumu optimizācijas nolūkā tika arī pieņemts lēmums aktīvāk izmantot ārpakalpojumus un atteikties no neprofila darbības veidiem, līdz ar to pilsētā radās jaunas darba vietas. Reorganizācija skāra arī "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" administratīvo aparātu. Masveida darbinieku samazināšana "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcā" nav bijusi un netiek plānota," uzsvērts kompānijas paziņojumā.

Latvijas Radio pirmdien vēstīja, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" kopš marta atlaidusi vairāk nekā 80 darbinieku un pastāv bažas, ka optimizācijas dēļ šajā uzņēmumā notiks strādājošo masveida atlaišana.

2015.gadā "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" strādāja ar 27,483 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 2,2% mazāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 27% un bija 509,6 tūkstoši eiro.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" – 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!