Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" 2021.gadā apgrozīja 44 milj. eiro, no tiem 41,4 milj. eiro veidoja uzņēmuma pamatdarbība (remonta pakalpojumi, materiālu un rezerves daļu pārdošana, nomas pakalpojumi), rāda "Lursoft" Klientu portfeļa dati.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 5,85%. "Pārskata gadā uzņēmuma ražošanas kapacitātes noslogojums uzlabojās, uzņēmums optimizēja izmaksas, kas ļāva ievērojami uzlabot finanšu rezultātus un pabeigt gadu ar 3,03 milj. eiro peļņu pēc nodokļiem," lasāms AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" vadības ziņojumā.

"Lursoft" izziņas dati atklāj, ka 2021.gadā šī akciju sabiedrība bija darba devējs 123 darbiniekiem.
Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2021.gadā uzņēmuma darbību ietekmēja Covid-19 pandēmija. Tā rezultātā daļēji nebija iespējams izpildīt savas līgumsaistības (sakarā ar pārrobežu pārvietošanās ierobežošanu), bija kavējumi izejvielu un piegāžu ķēdēs, sekoja straujš energoresursu un materiālu cenu pieaugums.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma darbību šogad būtiski ietekmējis Krievijas iebrukums Ukrainā, noteiktās sankcijas un tirdzniecības ierobežojumi, kam sekojusi enerģētiskā krīze.
Krievijas sāktais karš smagi skāris vienu no uzņēmuma lielākajiem sadarbības klientiem – Ukrainas metalurģijas koncernu AS "Metinvest". Uzņēmuma debitoru parādi un ieguldījumi nepabeigtajos projektos attiecībā uz šo klientu 2021.gada beigās veidoja 4,2 milj. eiro.

Uzņēmums arī norādījis, ka sankciju un politiskās situācijas dēļ tas nevar turpināt sniegt pakalpojumus lielākajai daļai no Krievijas valstij un arī tās privātajiem klientiem piederošajiem uzņēmumiem, kā arī ir apgrūtināta materiālu un rezerves daļu pieejamība un loģistika, kā arī būtiski augušas to cenas.

2022. gada 1. pusgadā AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" pārsniedza 2021.gada attiecīgā perioda apgrozījumu. Pēc provizoriskajām aplēsēm tā šo gadu pabeigs bez zaudējumiem.

AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" patiesais labuma guvējs ir Oļegs Osinovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!