Foto: Publicitātes foto

Nepilnu 3 gadu laikā Daugavpils pilsētas pašvaldības akciju sabiedrība "Daugavpils satiksme" plāno atjaunot autobusu parku ar 45 jauniem, videi draudzīgiem autobusiem, ziņo Daugavpils pilsētas dome.

Videi draudzīgu un modernu autobusu iegādei pagājušajā nedēļā tika izsludināts atklāts konkurss. Pašvaldībā informē, ka paredzēts iegādāties divdesmit liela izmēra un piecpadsmit mazietilpības ar saspiesto dabasgāzi darbināmus autobusus.

Satiksmes ministrija vērsusies pie Daugavpils pilsētas domes un AS "Daugavpils satiksme" ar vēstuli par papildus finansējuma iespējām 2,75 miljonu eiro apmērā. Pēc finansējuma apstiprināšanas tiks izsludināts atklāts konkurss par 10 – 11 lielo ar saspiesto dabasgāzi darbināmo autobusu iegādi.

Tā kā līguma izpildes termiņš ir 12 mēneši, plānots, ka līdz 2023. gada beigām AS "Daugavpils satiksme" autobusu parks tiks atjaunots ar 45 videi draudzīgiem autobusiem. Daugavpils plāno no ES atbalsta fondiem videi draudzīgu transportlīdzekļu iegādei plāno saņemt 9,45 miljonus eiro.

Pašlaik Daugavpilī kursē 54 autobusi un 36 tramvaja vagoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!