Foto: F64

AS "Daugavpils satiksme" slēgs divus līgumus par 12 jaunu autobusu iegādi 3,69 miljonu eiro vērtībā, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldības komunikācijas nodaļā.

Rūpējoties par to, lai braukšana Daugavpils sabiedriskajā transportā būtu ērta, droša un patīkama, bet transportlīdzekļu uzturēšana - saimnieciski pārdomāta un izdevīga, aktīvi tiek atjaunots "Daugavpils satiksme" autobusu parks. Pagājušajā nedēļā Daugavpilij piegādāts pirmais jaunais autobuss, un pavisam drīz tam sekos vēl daudzu spēkratu piegāde.

Jaunais autobuss ir pirmais no 20, ko pērn noslēgtajā līgumā apņēmās piegādāt PA "Scania Baltic". Līdz rudenim Daugavpils saņems 20 jaunus videi draudzīgus "Scania" autobusus, kas darbināmi ar saspiesto dabasgāzi. To iegāde tiek finansēta ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda specifisko atbalsta mērķi "Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru", līguma kopsumma - apmēram 5 miljoni eiro.

Taču ar to autoparka atjaunošana nebeigsies, jo "Daugavpils satiksme" akcionāru sapulcē 1.jūlijā nolemts noslēgt vēl divus līgumus par 12 jaunu autobusu, tajā skaitā sešu elektroautobusu, piegādi.

Šā gada februārī pašvaldības centralizētā iepirkumu nodaļa izsludināja atklāto konkursu "Videi draudzīgu autobusu piegāde AS "Daugavpils satiksme" vajadzībām, iepirkuma priekšmetu sadalot četrās daļās.

Pirmā daļa paredz 14 jaunu ar saspiesto dabasgāzi darbināmu autobusu piegādi, otrajā daļā plānota vēl sešu jaunu ar saspiesto dabasgāzi darbināmu mazas ietilpības autobusu piegāde.

Trešajā daļā plānots iegādāties sešus jaunus ar elektrību darbināmus autobusus, savukārt ceturtajā daļā - divu jaunu ar elektrību darbināmu mazas ietilpības autobusu piegāde.

Līdz noteiktajam termiņam tika iesniegti pieteikumi visās iepirkuma daļās. Iepirkuma pirmajā daļā iesniegti pieci pieteikumi, ceturtajā daļā - divi, to izvērtēšana vēl turpinās.

Savukārt iepirkuma otrajai daļai piedāvājumu iesniedza viens pretendents - UAB transporta firma "Transmitto". Izvērtējot piedāvājumu, "Daugavpils satiksme" 1.jūlija akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums noslēgt ar šo uzņēmumu līgumu par sešu jaunu ar saspiesto dabasgāzi darbināmu mazas ietilpības autobusu piegādi par kopējo summu 1 094 742 eiro.

Iepirkuma trešajai daļai savus piedāvājumus iesniedza pieci pretendenti. Izvērtējot visus saņemtos piedāvājumus, tika pieņemts lēmums atzīt par iepirkuma uzvarētāju un piešķirt līguma par sešu jaunu ar elektrību darbināmu autobusu piegādi slēgšanas tiesības personu apvienībai "Scania Baltics", līguma kopējā summa - 2 599 345 eiro.

Saskaņā ar iepriekš minēto līgumu nosacījumiem, transportlīdzekļiem jābūt piegādātiem Daugavpilī 12 mēnešu laikā kopš līguma noslēgšanas brīža, proti, līdz nākamā gada vasarai.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Daugavpils satiksmes" gada pārskats par 2021.gadu vēl nav iesniegts. Bet 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 3 951 786 eiro apgrozījumu un 81 726 eiro zaudējumiem.

Jau vēstīts, ka uzņēmums "Škoda Electric" Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniedzis sūdzību iepirkumā par autobusu iegādi pašvaldības uzņēmumam AS "Daugavpils satiksme" pirmo daļu.

IUB 27.jūnijā izskatīja sūdzību un aizliedza pasūtītājam - Daugavpils pilsētas pašvaldībai - slēgt iepirkuma līgumu ar atklātā konkursa "Videi draudzīgu autobusu piegāde AS "Daugavpils satiksme" vajadzībām pirmajā daļā noteikto uzvarētāju SIA "Avar auto".

IUB uzdeva Daugavpils pilsētas pašvaldībai 30 darbdienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot atklāta konkursa "Videi draudzīgu autobusu piegāde AS "Daugavpils satiksme" vajadzībām pirmajā daļā iesniegtos piedāvājumus, kā arī atmaksāt iemaksāto depozītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!