Foto: Shutterstock
95. markas degvielas cena pēdējo dienu laikā pārkāpusi "psiholoģisko" 2 eiro robežu, liecina degvielas uzpildes staciju sniegtā informācija.

Uzņēmuma "Circle K" mājaslapā informācija liecina, ka jau vakar 95. markas degviela kompānijas Rīgas degvielas uzpildes stacijās sasniedza 2,004 eiro par litru. 98. markas degviela maksāja 2,044 eiro par litru. Zem divu eiro atzīmes pagaidām vēl turas "dīzeļa" cena – 1,894 eiro par litru.

"Neste" visās Rīgas DUS degviela maksāja 1,987 eiro par litru. 98. markas degvielas cena bija 2,027 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena ir 1,877 eiro par litru.

"Virši" DUS zemākā 95. markas degvielas cena ir 1,994 eiro par litru, 98. markas degvielas cena – 2,034 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena – 1,884 eiro par litru.

Jau ziņots, ka Latvijā maija trešajā nedēļā 95.markas benzīna vidējā cena pieauga par 3,1%, sasniedzot rekordaugstu līmeni, bet dīzeļdegvielas cena samazinājās par 0,8.

Iepriekšējo reizi 95. markas benzīnam vidējās cenas rekords tika sasniegts šogad nedēļā no 8. līdz 14. martam, kad 95. markas benzīna vidējā cena bija 1,881 eiro par litru. Savukārt dīzeļdegvielas rekords iepriekšējo reizi tika sasniegts nedēļā no 3. līdz 9. maijam, kad tā maksāja 1,90 eiro par litru.

Degvielas cenu pieaugumu veicina karš Ukrainā un citas norises pasaulē, naftas cenai turpinot palielināties.

Tiesa gan, "Delfi" jau rakstīja, ka pagaidām būtiskas izmaiņas degvielas pieprasījumā nav vērojamas. Degvielas tirgotāji norāda, ka pirmajā cenu pieauguma brīdī varēja vērot straujāku pārdošanas apjomu pieaugumu, iedzīvotājiem steidzot veidot degvielas uzkrājumus, taču šis vilnis ātri aprimis, un šobrīd apjomi ir līdzīgi kā iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!