Foto: F64

Februārī, salīdzinot ar to pašu mēnesi pērn, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums audzis par 9,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Gada laikā pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 9,3%. Pārtikas preču grupā tas pieauga par 6,2%, bet nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 11,3%, tostarp degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 24,7%.

Savukārt salīdzinājumā ar šī gada janvāri februārī tas palielinājās par 1,2%. Mēneša laikā pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms nemainījās, bet nepārtikas preču apgrozījums pieauga par 1,9%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, februārī salīdzinājumā ar janvāri samazinājās par 3,8%. Gadu iepriekš – 2014. gada februārī salīdzinājumā ar janvāri – apgrozījums saruka par 7,2%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, ir pieaudzis par 5,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!