Foto: LETA

Degvielas mazumtirgotājs "Neste" plāno kļūt par tirgus līderi Baltijā, pastāstīja "Neste Oil Retail Baltics" viceprezidente Katri Taskinena.

Viņa sacīja, ka kļūt par tirgus līderi Baltijā ir kompānijas stratēģiskais mērķis, taču pagaidām ir grūti prognozēt, cik ilgā laikā tas notiks, jo tas ir atkarīgs no tirgus situācijas, ko nevar paredzēt. "Tas ir mērķis ne tikai Latvijā, bet visās Baltijas valstīs," uzsvēra kompānijas viceprezidente.

Taskinena piebilda, ka šobrīd "Neste" Latvijā ir otrs lielākais tirgus spēlētājs, bet Igaunijā un Lietuvā kompānija ierindojas trešajā vietā.

Pēc viņas teiktā, līderpozīcijas iespējams sasniegt, paplašinot degvielas uzpildes staciju tīklu un attīstot mazumtirdzniecības biznesu, kā arī attīstot augstas kvalitātes produktus un uzlabojot klientu apkalpošanas servisu. "Vissvarīgākais ir serviss un produkti, kurus piedāvāt patērētājiem. Ar to es nedomāju tikai produktu, bet to, kā mēs to piegādājam patērētājam, kā mēs padarām klientu dzīvi vienkāršāku," sacīja kompānijas viceprezidente.

Latvijā ir 61 "Neste" automātiskā degvielas uzpildes stacija un četras dīzeļdegvielas uzpildes stacijas. Šogad kompānija Latvijā plāno atvērt vēl divas jaunas degvielas uzpildes stacijas.

"Neste" ir Somijas vadošais naftas un atjaunojamo resursu pārstrādes uzņēmums. Kompānijas ieņēmumi 2015. gadā bija apmēram 11 miljardi eiro. Uzņēmuma akcijas kotē Somijas biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!