Foto: Publicitātes foto
Par vienu no "Preses nama kvartāla" biroju centra enkurnomniekiem kļuvis auditoru, juridisko un finanšu konsultāciju pakalpojumu sniedzējs "Deloitte Latvia", vēsta projekta attīstītāji.

"Deloitte Latvia" birojs tiks iekārtots biznesa centrā 10. stāvā ar panorāmas skatu uz Daugavu un vecpilsētu. Pie telpu funkcionālā plānojuma izstrādes tika piesaistīts arhitektu birojs "Arhis Arhitekti". Paredzēts, ka telpas būs aprīkotas ar modernākajām viedajām tehnoloģijām, kas nodrošinās optimālu mikroklimatu un gandrīz nulles enerģijas patēriņu. Darbiniekiem būs pieejams trīs līmeņu virszemes stāvlaukums un noliktavas telpas.

Nomas līguma parakstīšana ar "Deloitte Latvia" ir nozīmīgs atskaites punkts projekta realizācijā, vērtē projekta "Preses nama kvartāls" attīstības direktore Irēna Viļuma. Viņa atgādina ka biroju ēka tiek realizēta saskaņā ar ilgtspējīgas būvniecības principiem un gandrīz nulles enerģijas prasībām, atbilstot arī starptautiskā BREEAM sertifikāta "Excellent" standartiem.

"Preses nama kvartāla" attīstības pirmajā kārtā top 11 stāvu augsts A klases biznesa centrs 26 tūkst. m2 platībā, un tajā kopumā darba vietas paredzētas aptuveni 2600 darbiniekiem. Biznesa centrs savienots ar plašu multifunkcionālu centru 40 tūkst. m2 platībā, kurā būs apvienoti mazumtirdzniecības, sporta un medicīnas pakalpojumi, ēdināšanas zonas, un trīs līmeņu virszemes stāvlaukums. Stāvlaukumā kopumā būs pieejamas 1000 autostāvvietas, elektroauto uzlādes stacijas un 300 apsargājamas riteņu novietnes. Uz multifunkcionālā centra 5.stāva jumta terases būs Baltijā vienīgais futbola laukums, kuram blakus paredzēta apzaļumota terase ar kafejnīcu.

Pirmās kārtas attīstības vīzijas autors ir arhitektu birojs "Arhis Arhitekti" sadarbībā ar "Arrow Architects" no Dānijas. Projekta pirmās kārtas būvniecībā kopumā plānots ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro. Būvdarbi sākti 2021. gada martā, un tiek plānots, ka pirmās kārtas realizācija noslēgsies 2024. gadā sākumā.

Projektu attīsta Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Lords LB Asset Management"; tostarp tā pārvalda fondu "Lords LB Special Fund V" Uzņēmums pašlaik pārvalda 16 fondus: 12 nekustamā īpašuma fondus, vienu privātā kapitāla fondu, vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu un divas investīciju kompānijas. Uzņēmums ir pārstāvēts Latvijā ar vairākiem nekustamā īpašuma attīstīšanas un apsaimniekošanas fondiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!