Foto: LETA

Tuvākajās trijās dienās tirdzniecības uzņēmumam SIA "Depo DIY" jānoraksta un jāutilizē pārtika 42 000 eiro apmērā, kas bija iepirkta, rēķinoties, ka varēs strādāt "zaļajā režīmā", informē uzņēmums.

Lai šī pārtika nebūtu jāizmet, uzņēmums aicina pieteikties nevalstiskās organizācijas (ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu) Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rīgā un Valmierā ātri realizējamās pārtikas (piena produkti, olas, desas, maize, svaiga gaļa) saņemšanai. Pieteikties var, rakstot e-pastu uz partika@depo.lv.

Šobrīd pēc "Depo" aprēķiniem līdz mājsēdes beigām, ja tā beigsies 14. novembrī, būs jānoraksta un jāutilizē:

  • pārtikas preces 400 000 eiro apmērā,

  • ziedi, augi, puķu sīpoli 400 000 eiro apmērā,

  • dzīvnieku barība 100 000 eiro apmērā.

Valstij par piespiedu kārtā norakstāmajām precēm uzņēmumam būs jāsamaksā nodokļos aptuveni 300 000 eiro, un paredzams, ka uzņēmuma kopējie zaudējumi šajā periodā sasniegs vairāk nekā 5 miljonus eiro, tai skaitā algu nodokļos valstij būs jāsamaksā 1 miljoni eiro, lēš "Depo". FM maksimālais atbalsts vienam uzņēmumam ir 100 000 eiro, pie noteikuma, ja uzņēmums kvalificējas atbalstam, norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Mēs ļoti labi saprotam smago epidemioloģisko situāciju valstī, taču "Depo" kā uzņēmums jau laicīgi ir darījis visu, lai mazinātu Covid-19 ietekmi gan uz uzņēmumu, gan valsti kopumā. Mēs esam strikti ievērojuši epidemioloģiskos ierobežojumus, nodrošinot pat augstāku prasību, nekā valstī tika noteiktas, izpildi. Uzņēmumā 88% darbinieku ir ar sadarbspējīgu sertifikātu. Kopš 11. oktobra sadarbspējīgs sertifikāts ir 100% visiem klātienē strādājošiem darbiniekiem," norāda "Depo" mārketinga direktors Rimants Jugans.

""Depo" nav būvmateriālu veikals – tas ir veikals mājai, dārzam, remontam. Mājas preces ir gan pārtika, gan higiēnas preces, gan dzīvnieku barība, gan ziedi un kurināmais – viss tas, ko citi veikali sarkanajā režīmā drīkst tirgot," uzsver Jugans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!