Foto: Publicitātes foto
Uzsākot darbu pie depozīta sistēmas (DS) ieviešanas Latvijā, SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) izsludinājis taromātu iepirkuma konkursu, informē uzņēmums.

Visiem iesniegtajiem piedāvājumiem jāatbilst konkursa nolikuma noteikumiem un minimālajām prasībām. Pretendentiem piedāvājums jāiesniedz diviem potenciāliem sadarbības modeļiem – iekārtu nomai un iekārtu pārdošanai un apkalpošanai. Tāpat pretendentiem jāpiedāvā papildu funkcionālie un tehniskie risinājumi, piemēram, ārtelpu kiosks iekārtas uzstādīšanai ārpus veikala telpām un depozīta sistēmas paplašināšanas iespējas nākotnē. Pieteikumā jāuzrāda arī tādi tehniskie parametri kā taromāta izvietošanai nepieciešamā platība, piedāvāto taromātu modeļu pieņemšanas jauda, ekspluatācijas prasības, cena par vienas depozīta iepakojuma vienības pieņemšanu, remonta laiks, u.c. parametri. Konkursā aicināti pieteikties gan pašmāju, gan ārzemju tehnoloģiju uzņēmumi un piegādātāji, kuriem savs piedāvājums jāiesniedz līdz šā gada 1. martam.

"Viens no mūsu, kā depozīta sistēmas operatora, galvenajiem uzdevumiem ir iedzīvināt pudeļu nodošanas tradīciju sabiedrībā – ja cilvēkiem tas būs ērti izdarāms, iepakojumu nodošana kļūs par daļu no viņu dzīvesveida. Tādēļ patērētāju ērtības aspekts taromātu funkciju izvērtēšanā būs ļoti nozīmīgs," teic DIO valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

"Piegādātājam ir būtiski radīt pārliecību par savas tehnoloģijas un produkta uzticamību un izturību. Tas ietver gan produkta sertifikāciju atbilstoši ES un Latvijas normatīvo aktu prasībām, gan produkta testēšanas laiku un iekārtu ražošanas un uzstādīšanas jaudas, lai taromātus visā valsts teritorijā varētu uzstādīt noteiktajos termiņos. Tāpat pretendentiem būs jāapliecina sava finanšu stabilitāte un iespējas realizēt šāda vēriena projektu," papildina Stūrītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!