Foto: Shutterstock
Depozīta sistēmas ieviesējs Latvijā SIA "Depozīta iepakojuma operators" taras pieņemšanas automātu jeb taromātu piegādātāju plāno izraudzīties un noslēgt līgumu ar to līdz šā gada jūnija beigām, atzina "Depozīta iepakojuma operatora" valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma izsludinātajā taromātu iepirkumā, kurā pieteikšanās noslēdzās pirmdien, 1. martā, saņemti kopumā pieci piedāvājumi. Pašreiz ir sākta iepazīšanās ar pieteikumiem un to vērtēšana.

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA "WinGo Deposit" vadītājs Vismands Menjoks pavēstīja, ka uzņēmums ir viens tiem, kas iesniedzis piedāvājumu "Depozīta iepakojuma operatora" konkursā. "WinGo Deposit" tajā startē kopā ar Vācijas depozīta iekārtu oficiālo pārstāvi Baltijā Lietuvas kompāniju "Taromatu servisas".

Iepirkuma konkursa uzvaras gadījumā "WinGo Deposit" kopā ar "Taromatu servisas" veidos kopuzņēmumu Latvijā.

"WinGo Deposit" pieder 1,04% kapitāldaļu uzņēmumā SIA "Nulles depozīts", kas februārī vērsās tiesā, prasot atcelt Valsts Vides dienesta (VVD) pieņemto lēmumu depozīta sistēmas ieviešanu uzticēt "Depozīta iepakojuma operatoram".

Jau ziņots, ka 2020. gada beigās VVD par depozīta sistēmas dzērienu iepakojuma operatoru izvēlējās uzņēmumu "Depozīta iepakojuma operators".

Latvijā depozīta sistēmu plānots ieviest 2022. gada 1. februārī. VVD noteiktajā termiņā saņēma divus depozīta sistēmas operatora pretendentu pieteikumus - no "Depozīta iepakojuma operators" un "Nulles depozīts".

"Depozīta iepakojuma operatora" pamatkapitāls ir 112 500 eiro, un tā tika izveidota 2020. gada jūnijā. Kompānijas īpašnieki ir "Alus un dzērienu iepakojuma savienība" (20%), "Coca-Cola HBC Latvia" (20%), "Cēsu alus" (13,33%), "Cido grupa" (13,33%) un "PET Baltija" (13,33%), "Aldaris" (13,33%) un Latvijas Alus darītāju savienība (6,67%), liecina informācija "Firmas.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!