Foto: DELFI Aculiecinieks
Apvienojoties vadošajiem riepu realizācijas un apsaimniekošanas uzņēmumiem, izveidota Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācija (LRAA), informēja asociācijā.

LRRA darbība būs vērsta uz caurspīdīgas un atbildīgas riepu apsaimniekošanas ieviešanu visā nozarē.

Par asociācijas izveidošanu lemts, reaģējot uz šobrīd pastāvošo nesakārtotību un neskaidrību riepu apsaimniekošanas nozarē. LRAA biedri uzskata, ka tikai tad, ja nozares pārstāvji apvienosies un sadarbosies ar atbildīgajām institūcijām, būs iespējams panākt uzlabojumus. Par asociācijas vadītāju ievēlēta SIA "Baltcom" valdes locekle Tīna Lūse.

Viņa sacīja, ka asociācija dibināta, lai veicinātu nozares sakārtošanu. "Viena no akūtākajām problēmām, ko esam apņēmušies risināt, ir neskaidrie, dažādi interpretējamie riepu apsaimniekošanas noteikumi. Lai gan saskaņā ar regulējošajiem noteikumiem riepu cenā tiek iekļauta to apsaimniekošanas maksa, realitātē netiek īstenotas sistemātiskas un rūpīgas pārbaudes, lai pārliecinātos, ka apsaimniekošanas process tiešām notiek, riepas tiek savāktas un pārstrādātas atbilstoši atbildīgai attieksmei pret vidi," skaidroja Lūse.

Pēc viņas teiktā, Latvijā patlaban uzkrājušies jau vairāk nekā 37 000 tonnu riepu, kas rada draudus videi un cilvēkiem. Minētās situācijas novēršanai, asociācija nolēmusi panākt skaidra un detalizēta regulējuma ieviešanu – sākot no noteikumu izstrādes līdz pat pārbaudēm un skaidri atrunātiem soda mehānismiem.

LRAA uzraudzības padomi veido LRAA biedru pārstāvji - SIA "Eco Baltia vide" direktors Jānis Aizbalts, AS "Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis, SIA "Laneks riepas" pilnvarots pārstāvis Jānis Garais, SIA "Auto starts" tirdzniecības pārstāvis Zigmārs Lapa un SIA "Inter Cars Latvija" pārstāvis Ivars Kregžde.

LRAA ir atvērta arī jaunu biedru uzņemšanai. Asociācijā var iestāties jebkura rīcībspējīga juridiska persona vai tiesībspējīga personālsabiedrība, kuras saimnieciskās darbības galvenā nozare ir riepu ražošana, tirdzniecība, pārstrāde vai apsaimniekošana un kura atbalsta LRAA mērķus un darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!