Foto: stock.xchng
"Latvijā darbojas vairākas tūrisma asociācijas un arī biedrības, bet neviena ar ekskluzīvu Pierīgas tūrisma nozares pārstāvniecību un mērķtiecīgu tikai šī reģiona attīstīšanu," šādi sevi piesaka 2020.gada beigās dibinātā biedrība Pierīgas tūrisma asociācija.

Vajadzība pēc atsevišķas organizācijas bijusi jau laika posmā, kad aktīvi darbojās tūrisma reģions Daugavas lejtece, kas šobrīd izaudzis līdz 14 Pierīgas novadu pašvaldību un sešu vietējās rīcības grupu kopīgi īstenotām dažādām mārketinga aktivitātēm, kas pazīstams kā "Exit Rīga" tūrisma reģions. Vienotas organizācijas nepieciešamību apliecinājusi arī Rīgas plānošanas reģiona veiktā uzņēmēju aptauja.

Kā prioritārie darbības virzieni noteikti jaunu produktu veidošana, interešu aizstāvniecība un "Exit Rīga" sadarbības koordinēšana. Vienlaikus tiks strādāts arī pie vienota Pierīgas gidu tīkla izveides un kvalitātes uzraudzības vadlīnijām, informē Pierīgas tūrisma asociācijā.

Par biedrības dibināšanas faktu 2020.gada 23.decembrī vienbalsīgi lēmuši Pierīgas tūrisma jomas profesionāļi – pakalpojumu sniedzēji, tūrisma speciālisti un gidi – Zane Dūšele (kempings "Dūšeļi"), Ilmārs Jasinskis (atpūtas vieta "JIP Mārupīte"), Zane Ulmane (brīvdienu māja "Baldones Meža māja"), Kristīne Sprula (tulkotāja, gide), Ina Jurģe (gide), Miķelis Jakunovs (gids) un tūrisma speciālisti Juris Žilko, Aiva Vancāne, Elīna Brigmane, Laura Šīrante, Jolanta Ivanova, Ilona Geide. Biedrības valdē ievēlētas Vancāne, Brigmane un Šīrante.

Pierīgas tūrisma asociācija nav definējusi konkrētu teritoriju un "Exit Rīga" tūrisma reģiona koordinēšana ir tikai viens no darbības virzieniem. Tāpēc biedrībā aicina iestāties jebkuru fizisku vai juridisku personu, kas sevi saista ar Pierīgu vai šeit veic savu saimniecisko darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!