Foto: F64

Rīgas domes izveidotā iepirkumu komisija piektdien nolēmusi slēgt līgumu ar Vācijas banku "Deutsche Bank AG" par Dienvidu tilta kreditēšanu Ls 82 238 426 apmērā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Rīgas domes Finanšu departamenta pārstāve Sigita Škapare informēja, ka konkursa komisija nolēmusi informāciju par rezultātiem publiskot tikai pirmdien. Tādēļ sīkākus komentārus komisijas locekļi pagaidām nesniedz.

Līgums ar Vācijas banku "Deutsche Bank AG", kas bija vienīgais konkursa pretendents, jānoslēdz līdz 24.jūnijam, jo tad saskaņā ar iepirkumu procedūru beidzas bankas iesniegtā piedāvājuma derīguma termiņš.

Kā iepriekš norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL), arī tad, ja līgums tiks noslēgts, paies vismaz pāris mēneši, līdz nauda tiks saņemta. Tādēļ, visticamāk, šā gada budžeta grozījumos domei būs jālemj par papildu līdzekļu piešķiršanu Dienvidu tilta būvniecības turpināšanai.

Patlaban Dienvidu tilta būvniecībai līdzekļu pietiek, lai veiktu darbus, kas paredzēti līdz 14.jūnijam. Ar Rīgas domes piešķirto finansējumu - 5,7 miljoniem latu - pietiek tikai Dienvidu tilta balstu izbūvei.

Kredītu tilta būvniecībai plānots piesaistīt, slēdzot trīspusēju līgumu starp Rīgas domi, pilnsabiedrību "Dienvidu tilts", kurā apvienojušās Latvijas būvkompānijas AS "BMGS", AS "Latvijas tilti", SIA "Rīgas tilti", SIA "Skonto būve", SIA "Tilts" un SIA "Viadukts", un kredītiestādi.

Rīgas dome par Dienvidu tilta celtniecību plāno norēķināties 20-30 gadu laikā, neuzņemoties lielas papildu saistības pilsētas budžetam.

Konkursa pretendentam bija jāiesniedz Dienvidu tilta pirmās kārtas tehniskajā projektā paredzēto darbu finansēšanas modelis un jāpiedāvā būvniecībai nepieciešamais finansējums - Ls 82 238 426 eiro valūtā. Finansējums jāpiesaista darbu izpildītājai - pilnsabiedrībai "Dienvidu tilts".

Konkursam varēja pieteikties Latvijā vai ārvalstīs reģistrēta kredītiestāde vai cita finansēšanas institūcija.

Konkursa nosacījumi paredzēja, ka pretendentam pēdējo trīs gadu laikā jābūt finansējušam vismaz vienu projektu, kura apjoms nav bijis mazāks par Ls 82 238 426 un piedāvātais finansējuma modelis nav radījis parāda saistības pasūtītājam, izņemot norēķinu saistības pret kredīta devēju, kas savukārt nav tikušas klasificētas kā pasūtītāja izsniegta garantija vai galvojums, vai pasūtītāja izsniegts kredīts.

Bija iekļauts arī nosacījums, ka pretendenta gada finanšu vidējam apgrozījumam pēdējo divu gadu laikā jābūt vismaz trīs reizes lielākam par pretendenta piedāvāto paredzamo līgumcenu.

Noteikumi paredzēja, ka konkursā uzvarēs piedāvājums par viszemāko cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!