Foto: Publicitātes foto

"Digital Freedom Festival", turpinot sadarbību ar pasaules vadošo akseleratoru "500 Startups" (ASV) un starptautisko uzņēmēju, investoru un mentoru apvienību "Rockstart" (Nīderlande), aicina sēklas (seed) stadijas jaunuzņēmumus pieteikties konkursam (startup pitch), informē "Digital Freedom Festival" pārstāve Inga Tauriņa.

Pieteikšanās sacensībām – līdz š.g. 18. oktobrim, finālā iekļuvušie uzņēmumi tiks izziņoti š.g. 1. novembrī. Lielais fināls – "Digital Freedom Festival" Investoru dienas ietvaros š.g. 15. novembrī.

"Digital Freedom Festival" līdzdibinātāja un "Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas Startin.lv" valdes locekle Dagnija Lejiņa: "Esam gandarīti turpināt sadarbību ar mūsu uzticamajiem partneriem "500 Startups" un "Rockstart". Nokļūt pie "500 Startups" ir kā nokļūt garas rindas priekšā. Tas vairo uzticību arī investoru acīs un dod nenovērtējamu personisko pieredzi un izaugsmi. Iesaku nešaubīties un piedalīties konkursā, jo 80% no uzvaras arī ir cīņa par uzvaru!"

"500 Startups" konkursam var pieteikties sēklas stadijas uzņēmumi ar izstrādātu produkta prototipu, kam veikti testi. Labākie 3-5 uzņēmumi, kuri izturēs pirmo atlases kārtu, iegūs iespēju prezentēt savu ideju vietējiem un starptautiskiem investoriem, medijiem un citiem festivāla apmeklētājiem. Uzvarētājs iegūs ceļazīmi uz fināla atlases kārtas interviju Silīcija ielejā iekļūšanai nākamajā akseleratora "iesaukumā", lai cīnītos par iespēju iegūt pasaules klases mentoringu, 150 000 ASV dolāru finansējumu un dalību četru mēnešu akselerācijas programmā.

"500 Startups" partneris Marvins Liao (Marvin Liao): "Esmu liels "Digital Freedom Festival" cienītājs, un dalību šajā festivālā varu ieteikt jebkuram tehnoloģiju entuziastam. Tieši tāpēc "500 Startups" ir festivāla atbalstītāju vidū jau trešo gadu!"

Pieteikuma anketa atrodama šeit.

"Rockstart" konkursam var pieteikties uzņēmumi, kas darbojas viedās pārvietošanās (Smart Mobility), enerģētikas vai mākslīgā intelekta nozarēs, ir izstrādāts produkta prototips un veikti tā testi.

Konkursa uzvarētāji iegūs iespēju piedalīties fināla atlases kārtā, iekļūšanai "Rockstart" sešu mēnešu programmā Nīderlandē. Akselerācijas programmas ietvaros uzņēmums saņems 20 000 eiro naudas balvu, 80 000 eiro netiešo finansējumu par biroja telpu īri un mentoru atbalstu, kā arī vairāk nekā 50 dažādu citu atbalsta rīku, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 100 000 eiro. Tāpat papildu programma ļaus pretendēt uz nākamajām investīcijām 500 000 – viena miljona eiro apmērā.

"Rockstart" līdzdibinātājs un vadītājs Runs Teils (Rune Theill): ""Digital Freedom Festival" ir lieliski organizēts pasākums cilvēkiem, kas vēlas mainīt pasauli, novatoriem, radošiem domātājiem. Festivāla intīmā atmosfērā un estētiskā vide ir ideāli piemērota lietderīgu kontaktu veidošanai."

Pieteikuma anketa Rockstart konkursam pieejama šeit.

Dalība konkursos dos iespēju pilnveidot savu ideju un prezentēšanas spējas, iegūt produkta novērtējumu no industrijas pārstāvjiem un ekspertiem, piekļūt pasaules mēroga kontaktiem un investoriem.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā "500 Startups" konkursa galvenais uzvarētājs bija Latvijas jaunuzņēmums "Asya", savukārt Nīderlandes akseleratora "Rockstart" konkursā uzvaras laurus plūca "CostPocket" no Igaunijas.

Jaunuzņēmuma "Asya" izpilddirektots Ēvalds Urtāns uzsver: "Dalība "Digital Freedom Festival" mums deva plašu redzamību medijos, kontaktus pasaules vadošajās akcelerācijas programmās un daudz agrīno beta lietotāju pirms "asya.ai" lietotnes faktiskās palaišanas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!