Foto: DELFI
Ceturtdien Sorosa fonds – Latvija rīko ceturto diskusiju par dzīves kvalitāti Latvijā - "Latvijas uzņēmējdarbības vide – skrejceļš vai batuts?". Diskusiju var vērot tiešraidē arī portālā "Delfi".

Mērķis ir noskaidrot, cik veicinoša jaunu uzņēmumu veidošanai un esošo uzņēmumu izaugsmei ir Latvijas uzņēmējdarbības vide. Kā to ietekmē valsts makroekonomiskie rādītāji, nodokļu politika un sabiedrības attieksme?

Kā uzsver rīkotāji, uzņēmējdarbības gars un iniciatīvas ir Latvijas nākamā attīstības posma lielākais uzdevums un izaicinājums. Uzņēmēju pieredze, kuru dzirdēsim diskusijā, palīdzēs izdarīt secinājumus par iespējām Latvijas uzņēmējiem attīstīt savus talantus un celt dzīves kvalitāti Latvijā. Latvijas vislielākā bagātība ir nevis zemes resursi, bet tās cilvēki. Augsta bezdarba līmeņa apstākļos cilvēkiem būs jāspēj pašiem radīt sev darba vietas. Tādēļ diskusijā galvenā uzmanība tiks pievērsta tieši Latvijas cilvēku spējām un potenciālam radīt pievienoto vērtību, neizmirstot, ka uzņēmējs un darba ņēmējs ir personība ar cieņu pret sevi un citiem.

Diskusijas pirmajā daļā tiks apspriesta Latvijas makroekonomiskās situācijas ietekme uz uzņēmējdarbību, kā arī Latvijas uzņēmēju konkurētspēju veicinošie un kavējošie faktori. Sarunā piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes profesors Gatis Bažbauers, Swedbank galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks, Ventspils augstskolas prorektors Kārlis Krēsliņš, transporta nozares eksperts Tālis Linkaits.

Diskusijas otrajā daļā būs iespēja iepazīties ar konkrētu uzņēmēju stāstiem. Ar savu pieredzi un situācijas vērtējumu dalīsies SIA Vega1 valdes priekšsēdētājs Uldis Hmieļevskis, lauksaimnieks un Vides risinājumu institūta pārstāvis Gundars Skudriņš, kā arī zīmolvede un zīmolu ligzdas MATKA pārstāve Inese Apse – Apsīte. Diskusiju vadīs enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!