Foto: DELFI

"DNB banka" pagājušās nedēļas nogalē noslēgusi kredītlīgumu ar Ventspils brīvostas pārvaldi, portālu "Delfi" informēja banka. Kredītlīguma summa ir 4,86 miljoni eiro (aptuveni 3,5 miljoni latu), un šos līdzekļus izmantos, lai demontētu Ventspils brīvostas 1. muliņu.

Muliņa demontāža Ventspils ostā sniegs iespēju blakus esošajam ogļu terminālim daudz efektīvāk izmantot tā piestātni un veicināt kravu apgrozījuma pieaugumu.

"Ventspils brīvostas pārvalde nepārtraukti domā par izaugsmi un efektivitātes paaugstināšanu, investējot ostas attīstības projektos. Tieši šīs ilgtspējas iestrādnes un darbs ar ostas klientiem ir ļāvis brīvostai vairāku desmit gadu garumā ieņemt stabilas pozīcijas nozarē. DNB banka augstu vērtē uzņēmumus un organizācijas, kas veicina kopējo Latvijas ekonomikas attīstību, tādēļ ar Ventspils brīvostas pārvaldi saskata tālejošas sadarbības perspektīvas," norāda "DNB bankas" Enerģētikas un tranzīta daļas vadītājs Viktors Šeršņovs.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis savukārt skaidro, ka muliņa demontāža ir nozīmīgs Ventspils brīvostas attīstības projekts un brīvostas pārvalde ir gandarīta, ka arī "DNB" banka novērtēja projekta perspektīvu, iesniedzot ļoti labu piedāvājumu.

Ventspils brīvostas pārvaldes investīciju projekta finansētājs tika noteikts atklātā konkursā, kurā piedalījās kopumā sešas bankas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!