Foto: Publicitātes foto

Graudu pārstrādes uzņēmumu AS "Dobeles dzirnavnieks" ieguldījis 6,5 miljonus eiro graudu uzglabāšanas torņu izbūvē, tādējādi palielinot graudu uzglabāšanas kapacitāti par trešdaļu salīdzinājumā ar iepriekšējo kapacitāti, informēja kompānijā.

Uzņēmumā pastāstīja, ka līdz ar graudu pieņemšanas sezonas sākumu "Dobeles dzirnavnieks" ir pabeidzis graudu uzglabāšanas torņu izbūvi Dobelē un Aucē, atklājot jaunu graudu pieņemšanas punktu. "Ir pabeigts vērienīgs investīciju projekts - graudu uzglabāšanas torņu izbūve. Ieguldīti 6,5 miljoni eiro, un tā rezultātā uzņēmuma graudu uzglabāšanas kapacitāte ir palielināta par trešdaļu, sasniedzot 160 000 tonnas," norādīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka šajā sezonā trīs graudu pieņemšanas punktos - Dobelē, Aucē un Gulbenē - uzņēmums plāno pieņemt 300 000 tonnas graudu.

"Jaunajā punktā Aucē pieņemsim kviešus, miežus, rudzus, auzas un tritikāli. Pieņemsim arī bioloģiski audzētus graudus lielmaisos (bigos). Jaunā pieņemšanas punkta priekšrocība noteikti būs mazas rindas, ātra izbēršana, pievilcīgas iepirkumu un pakalpojumu cenas, kā arī transporta pakalpojumu sniegšana," pastāstīja "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Kompānijā informēja, ka līdz ar graudu kulšanas sezonas sākumā Aucē, Tehnikas ielā 13, graudus plānots pieņemt ik dienas no plkst. 7 līdz 24, intensīvākajā kulšanas periodā strādājot arī visu diennakti. Centrālajā graudu pieņemšanas punktā Dobelē darba laiks tiks piemērots kulšanas intensitātei. "Mūsu mērķis ir pieņemšanas procesu padarīt pēc iespējas ātrāku un efektīvāku, lai zemnieki maksimāli daudz laika varētu veltīt darbam uz lauka," teica Amsils.

"Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana. "Dobeles dzirnavnieks" dibināts 1994.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!