Foto: DELFI

Latvijā lielākais graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" šogad plāno turpināt investēt graudu pieņemšanas un noliktavu sistēmu pilnveidē, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš norādīja, ka šogad uzņēmums pieņem graudus ne tikai Aucē un Gulbenē, bet arī Dobelē, jo noslēdzis vērienīgu investīciju projektu un izbūvējis graudu uzglabāšanas torņus Dobelē.

Amsils piebilda, ka Dobelē realizētajā investīciju projektā ieguldīti 6,5 miljoni eiro un "Dobeles dzirnavnieka" graudu uzglabāšanas kapacitāte ir palielināta par trešdaļu, sasniedzot 160 000 tonnas.

Viņš arī pastāstīja, ka tāpat "Dobeles dzirnavnieks" šogad plāno pilnveidot uzņēmuma noliktavu sistēmu.

Jau ziņots, ka "Dobeles dzirnavnieks" 2016.gadā strādāja ar 89,771 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 8,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa augusi 2,4 reizes - līdz 2,713 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!