Foto: F64

Telekomunikāciju uzņēmums "Lattelecom", kas nesen iesaistījās elektroenerģijas tirgū ar pakalpojumu "tet", pēc dabasgāzes tirgus atvēršanas vēl nedomā par šī tirgus apguvi, norādīja uzņēmumā.

"Tikai ar 1.aprīli pirmie klienti, kas pakalpojumam pieteicās līdz 15.martam, sāka lietot "Lattelecom" jauno "tet" elektroenerģiju. Pašlaik aktīvi strādājam, lai klientiem nodrošinātu vienkāršu, ērtu un gudru elektrības pakalpojumu, un par jauna tirgus apguvi runāt ir pāragri," sacīja uzņēmuma pārstāvji.

Kā ziņots, 3.aprīlī stājās spēkā Enerģētikas likuma normas, kas paredz dabasgāzes tirgus atvēršanu Latvijā.

Juridiskajām personām līdz šā gada 15.jūnijam jāizvēlas dabasgāzes tirgotājs, ar kuru slēgt dabasgāzes tirdzniecības līgumu. Ja jauns dabasgāzes tirdzniecības līgums netiks noslēgts, tad līdz 2017.gada 1.jūlijam dabasgāzi tirgos esošais tirgotājs atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem dabasgāzes tirdzniecības diferencētajiem gala tarifiem, savukārt pēc 1.jūlija - pēdējās garantētās piegādes ietvaros par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātu cenu plus 20%.

Savukārt mājsaimniecībām nav obligāti jāizvēlas jauns dabasgāzes tirgotājs vai jāpērk dabasgāze par tirgus cenu. Ja mājsaimniecības turpinās dabasgāzi iegādāties no jau esošā tirgotāja, tad tās kā saistītie lietotāji saņems dabasgāzi par regulatora noteiktu cenu. Šāds pienākums piegādāt dabasgāzi saistītajiem lietotājiem par regulētu cenu ir noteikts AS ''Latvijas gāze'' kā publiskajam tirgotājam līdz 2019.gadam.

Dabasgāzes tirdzniecībai regulatorā bija pieteikušies 15 komersanti. Dabasgāzes tirdzniecībai pieteikusies AS "Latvijas gāze", AS "Latvenergo", SIA "Enefit", AS "AJ Power Gas", SIA "ESK sistēmas", SIA "Euro Energo Company", SIA "Frenzo", SIA "GEG", SIA "Latvijas propāna gāze", AS "Rīgas gāze", SIA "Scener", AS "Daugavpils siltumtīkli", SIA "WIN Balitc", kā arī Lietuvas kompānijas "Lietuvos Duju Tiekimas" un "Litgas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!