Foto: DELFI

Ceturtdien premjers Valdis Dombrovskis (V) apmeklēs uzņēmumus "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS), "Starptautiskā lidosta "Rīga"" un "airBaltic", lai pārrunātu aktualitātes gaisa satiksmes jomā.

Vizītes laikā plānota lidojumu vadības centra un apmācības centru apskate. Līdz ar premjeru gaisa satiksmes uzņēmumus apmeklēs arī satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Tikšanās būtiskākās tēmas – aktualitātes starptautisko aeronavigācijas pakalpojumu nodrošināšanā, "airBaltic" un lidostas "Rīga" aktuālie darbības rādītāji, lidostas kapacitātes nodrošināšana un Kohēzijas projekta apguve tajā.

LGS nodibināta 1991.gadā kā valsts aeronavigācijas pakalpojumu uzņēmums uz "Aeroflotes" struktūrvienību bāzes. Šobrīd uzņēmums atrodas Satiksmes ministrijas pārraudzībā un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dāvids Tauriņš un uzņēmums nodrošina ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas Lidojumu informācijas rajonā.

Lidosta "Rīga" ir lielākais starptautiskās aviācijas uzņēmums Baltijā un reģiona galvenais gaisa satiksmes centrs, kas nodrošina regulāru pasažieru satiksmi, kravas un pasta pārvadāšanu ar civilās aviācijas gaisa kuģiem uz Eiropas un citām pasaules valstu pilsētām. Lidosta sniedz gan aviācijas (lidmašīnu, pasažieru un kravu apkalpošana), gan neaviācijas pakalpojumus (telpu un teritorijas noma, autostāvvietas, VIP centra pakalpojumi u.c.). Tā apkalpo gan vietējās, gan starptautiskās aviolīnijas un ir kļuvusi par vienu no nedaudzajām Eiropas lidostām, kas apkalpo pilna servisa un zemo izmaksu lidsabiedrības. Kapitāla daļas turētājs VAS Starptautiskā lidosta "Rīga" ir Latvijas Republikas Satiksmes ministrija.

Savukārt "airBaltic" strādā jau kopš 1995.gada un tā galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. Aviosabiedrība apkalpo vairāk nekā 60 galamērķus no savas mītnes bāzes Rīgā, Latvijā. No šiem galamērķiem tiek piedāvāti ērti savienojumi caur Ziemeļu tranzītmezglu Rīgā uz savu tīklu, kas aptver Eiropu, Skandināviju, Krieviju, NVS un Tuvos Austrumus. Šogad lidsabiedrība atzīta par vienu no TOP 10 inovatīvākajām pasaulē. 2011. gadā uzņēmums pārvadāja vairāk kā 3,3 miljonus pasažieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!