Foto: DELFI

Premjers Valdis Dombrovskis (V) pēc iepazīšanās ar uzņēmējus pārstāvošu organizāciju vēstuli, kurā kritizēta pašreizējā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadība un izteikts aicinājums veikt radikālus uzlabojumus aģentūras komandā, ir izdevis rezolūciju ekonomikas un finanšu ministriem steidzami organizēt tikšanos ar uzņēmēju organizāciju pārstāvjiem, lai klātienē pārrunātu problēmas.

Par to portālu "Delfi" informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Valdības vadītājs uzskata, ka "atbildīgajām ministrijām nepieciešams rīkoties, lai izvērtētu un novērstu uzņēmēju paustās bažas. Šajā ekonomikas izaugsmes posmā investīciju piesaistei ir būtiska nozīme jaunu darba vietu veidošanā" uzskata Dombrovskis.

Ekonomikas ministra Daniela Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe portālam "Delfi" sacīja, ka tiks organizēta vēstules autoru, kā arī LIAA vadības un Pavļuta tikšanās, lai pārrunātu uzņēmēju organizāciju vēstulē norādītās problēmas. Iespējams, ka šī sanāksme varētu notikt jaunnedēļ, piebilda Grūbe.

"Delfi" jau vēstīja, ka četras vadošas uzņēmējus apvienojošas organizācijas vēstulē Dombrovskim, ekonomikas ministram un finanšu ministram Andrim Vilkam (V) pauda neapmierinātību ar LIAA vadības darbu, aicinot "veikt radikālus uzlabojumus LIAA vadības komandas personālsastāvā".

Vēstuli valdības pārstāvjiem parakstījuši Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas vadītāja Raina Dūrēja, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas vadītājs Ilmārs Osmanis, kā arī Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācijas vadītājs Visvaldis Trokša.

Uzņēmēju organizācijas kopējā vēstulē pauda viedokli, ka LIAA uzdevums ir veicināt uzņēmējdarbību Latvijā, tai ir jābūt labas un efektīvas pārvaldes paraugam. Taču aģentūra "demonstrē neapmierinošas kvalitātes pārvaldību un zemu darbības efektivitāti. LIAA kā sadarbības partneris daudziem Latvijas vadošajiem uzņēmumiem ar savu neefektīvo darbību pazemina arī Latvijas industrijas konkurētspēju", vēstulē rakstīja organizācijas.

Uzņēmēju organizācijas valdības pārstāvjiem lūdza rast iespēju organizēt tikšanos ar nozaru asociācijām, izvērtēt LIAA rīcību un nodrošināt, lai iestāde strādātu atbilstoši normatīvajiem aktiem un pildītu tās pienākumus. Tāpat ieteikts "veikt radikālus uzlabojumus LIAA vadības komandas personālsastāvā, efektivitātes paaugstināšanā un esošo darbības modeļu nomaiņā atbilstoši LIAA definētajiem mērķiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!