Foto: Publicitātes attēls

Tirdzniecības centrs "Domina Shopping" skarbi kritizē Covid-19 ierobežošanas vārdā ieviestos tirdzniecības ierobežojumus un, balstoties uz pašu veikto aptauju, ziņo, ka pircēji neatbalsta esošos liegumus un iepirkšanos ārtelpās neatzīst par labu alternatīvu.

Tirdzniecības centrs uzskata, ka šī brīža valdības noteiktie ierobežojumi, kas liedz strādāt lielajiem tirdzniecības centriem ar platību virs 7000 m2, ir konkurenci kropļojoši un neatbilstoši. Lai pierādītu, ka arī cilvēki nav apmierināti ar noteikumiem, "Domina Shopping" veica aptauju. "(76%) iedzīvotāju ir pret esošajiem tirdzniecības ierobežojumiem. Galvenokārt (68%) cilvēki ir pārliecināti, ka lielāks skaits atvērtu veikalu vienlaikus nozīmēs mazāku drūzmēšanos iepirkšanās laikā, un līdz ar to būs arī zemākas iespējas saslimt ar Covid-19," teikts uzņēmuma sagatavotajā preses relīzē.

Tāpat aptaujātie cilvēki ir norādījuši, ka aizņemtības dēļ nevar atļauties stāvēt garajās rindās, kas veidojas pie nelielajiem veikaliem. "Katrs ceturtais (26%) uzsver, ka veikali, kuros ikdienā ierasts iepirkties, atrodami tikai lielajos tirdzniecības centros. Abi aspekti jo īpaši aktuāli galvaspilsētas iedzīvotājiem," teikts veikala pārstāvju sagatavotajā materiālā.

Tirdzniecībā ārā gan tiek novērtēta pozitīvāk un tikai 22% no aptaujātajiem to neuzskata par labu risinājumu.

"Domina Shopping" gan ir kritiskāki. "Mums līdz sirds dziļumiem žēl nomniekus un arī pircējus, kuri ir spiesti strādāt un iepirkties šajos nepiemērotajos laikapstākļos uz ielas. Tas nav normāli, ka pārdevējiem jāsalst un jāmēģina pie zemes noturēt savas teltis lielā vēja dēļ," komentē lielveikala direktora Dina Bunce, norādot, ka tirdzniecība ārtelpās ir uzskatāma par protestu pret veikalu ierobežošanu.

"Ņemot vērā, ka visi mūsu veikali atrodas lielajos tirdzniecības centros, mums neatlika nekas cits, kā rast iespēju atbilstoši likumam atvērt āra tirdzniecību. Tas ir sarežģīts un dārgs process, kas prasa daudz resursu gan finansiāli, gan jo īpaši cilvēku resursu ziņā, lai nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojumu," norādījis "Sportland" valdes loceklis Sandijs Pinkulis.

Savukārt apavu tirgotājs "Eiropas apavi" norāda, ka tirdzniecība ārā nav laba alternatīva, jo palielinājies zādzības skaits un radītie apstākļi liedz uzņēmumam nopelnīt. "Prece, kas izvietota teltīs, var tikt sabojāta laikapstākļu dēļ. Pārdevēju darbu apgrūtina laikapstākļi – stiprs vējš, lietus un aukstums," saka Eiropas apavi pārstāve Ilona Leimane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!