Foto: Publicitātes foto
Līdz ar sūtījumu apjoma pieaugumu, starptautiskais sūtījumu piegādes uzņēmums "DPD Latvija" būtiski palielinājis uzņēmuma kapacitāti svētku laikā. Vienlaikus decembrī paplašināts arī uzņēmuma piegādes transportlīdzekļu autoparks.

Sadarbībā ar "Swedbank" saņemti pirmie 12 pilnībā ar elektrību darbināmie "Volkswagen e-Crafter". Kopumā "DPD Latvija", investējot teju 3 miljonus eiro, plāno iegādāties vairāk nekā 40 videi draudzīgus spēkratus, tādējādi nodrošinot emisiju neitrālu sūtījumu piegādi.

"Šis gads nozarē ir bijis izaicinājumiem bagāts – strauja e-komercijas attīstība mudinājusi sūtījumu piegādes uzņēmumus daudz ātrāk investēt attīstībā un dažādos inovatīvos risinājumos, lai nodrošinātu augošā pieprasījuma apjomus. Pēdējā mēneša laikā paku sūtījumu apjoms "DPD Latvija" tīklā audzis par 40%, bet sūtījumu apjoms, kas tiek piegādāts caur paku skapjiem audzis par 140%.

Lai nodrošinātu operatīvu sūtījumu piegādi, "DPD Latvija" šogad investēja paku skapju tīkla paplašināšanā un sūtījumu šķirošanas iekārtu modernizācijā, svētku laikā papildus pieņemti vairāki desmiti jaunu darbinieku. Savukārt operatīvai un videi draudzīgai sūtījumu piegādes nodrošināšanai ir saņemti jauni elektroauto, kas šobrīd papildina "DPD Latvija" autoparku, bet tuvāko gadu laikā plānots pilnībā pāriet uz alternatīviem transporta risinājumiem. Tas ļaus mums efektīvāk plānot resursu pārdali un mazināt ietekmi uz apkārtējo vidi sūtījumu piegādes procesā," skaidro "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

Savukārt "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis piebilst, ka "piegādes uzņēmumi šobrīd ir ieņēmuši būtisku lomu visā tirdzniecības jomā un Latvijas ekonomikā".

"Volkswagen e-Crafter" ir pirmais pilnībā ar elektrību darbināms, CO2 bezemisiju "Volkswagen" komercauto, kas īpaši piemērots kurjeru, eksprespiegādes un sūtījumu piegādes, kā arī pasažieru pārvadājumu segmentam. Pateicoties tā energoefektivitātei, automobilis īpaši piemērots sūtījumu pārvadājumu veikšanai pilsētvidē.

"E-Crafter" maksimālais ātrums ir 90 km/h, bet tāldarbība – līdz 115 kilometriem (WLTP) ar vienu uzlādi. Modelis nokomplektēts ar 100 kW jeb 136 ZS elektromotoru, kas enerģiju gūst no akumulatora bloka, kurš izbūvēts zem auto grīdas. Izmantojot ātro uzlādi, automobiļa enerģijas krājumus līdz pat 80% iespējams atjaunot 45 minūšu laikā. Savukārt, ja tiek izmantota standarta uzlāde – ar 7,2 kW elektrisko jaudu – akumulators līdz 100% tiks uzlādēts 5,5 stundās.

"DPD Latvija" Latvijā darbojas kopš 1998.gada. "DPD Latvija" nodrošina sūtījumu piegādi Latvijas teritorijā, kā arī veic starptautiskos sūtījumus. "DPD Latvija" ir daļa no "DPD grupas" uzņēmumiem, kas pārstāvēti 43 pasaules valstīs un pieder Francijā reģistrētam uzņēmumam "GeoPost". "GeoPost" ir "Le Groupe La Poste" piederoša kontrolakciju sabiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!