Foto: Publicitātes foto

"Draugiem Group" ietilpstošais autoparku vadības un kontroles sistēmu izstrādātājs "Mapon" iegādājies Somijas uzņēmumu "Mapon Finland", lai veicinātu straujāku uzņēmuma attīstību un paplašinātu darbību starptautiskā mērogā, informēja "Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Pēc darījuma noslēgšanas, līdzšinējie kompānijas īpašnieki turpinās strādāt uzņēmumā darbinieku statusā.

""Mapon Finland" ir paveicis milzīgu darbu "Mapon" zīmola popularizēšanā un tirgus pozīciju iekarošanā Somijas tirgū, dažu gadu laikā pārsniedzot miljona eiro apgrozījumu. Lai saglabātu līdzšinējo izaugsmes tempu, nepieciešams veikt virkni sakārtošanas darbu, ko varēsim izdarīt, ieviešot savus biznesa procesus un pārnesot Latvijā iegūto pieredzi," sacīja "Mapon" viens no direktoriem Andris Dzudzilo.

Savukārt "Mapon" direktors Ingus Rūķis atzīmēja, ka kompānijas mērķis ir iegūt tirgus līderpozīcijas ne tikai atsevišķās valstīs, bet arī reģionā kopumā. "Jau šobrīd mūsu klientu lokā ir ne mazums starptautisku uzņēmumu, kuri novērtē to, ka varam nodrošināt klientu atbalstu vairākās valstīs. Pagājušā gada nogalē atvērām meitasuzņēmumu Igaunijā, un Somijas uzņēmuma iegāde mums ļaus vēl vairāk iesaistīties biznesa attīstībā Ziemeļvalstīs," viņš sacīja.

Kompānijā minēja, ka Somijā tiks saglabāts līdzšinējais darbības modelis ar tirdzniecības pārstāvjiem vairākās valsts lielākajās pilsētās, kur atrodas lielākā daļa klientu uzņēmumu.

Tāpat "Mapon" pārstāvji atzīmēja, ka uzņēmumam ur arī filiāle Barselonā, Spānijā, kas tika atvērta 2017. gadā. Visu ārvalstu struktūrvienību darbību pārraudzīs "Mapon" filiāļu attīstības vadītājs Armands Vīksna.

"Gada laikā Spānijas filiāle ir izaugusi, iegūdama vairākus lielus klientus gan vietējā tirgū, gan blakus esošajā Portugālē un palielinādama pieslēgto iekārtu skaitu trīs reizes. Spānijas filiāli varam uzskatīt par tiltu uz citām spāniski runājošajām valstīm, savukārt darbība Somijā un Igaunijā ir stratēģiski nozīmīga, lai nostiprinātu "Mapon" zīmola pozīcijas Ziemeļvalstīs," teica Vīksna, piebilstot, ka līdz ar paplašināšanos Somijā šobrīd tiek uzstādītas pirmās "Mapon" iekārtas klientiem arī Zviedrijā.

"Mapon" ir viens no vadošajiem uzņēmumiem GPS izsekošanas un autoparka pārvaldības tehnoloģiju jomā Baltijā un Ziemeļvalstīs. Uzņēmumam ir vairāk nekā 6000 klientu un plašs partneru tīkls visā pasaulē, kuri, izmantojot "Mapon" risinājumus, kopā ir izsekojuši vairāk nekā deviņus miljardus kilometru. "Mapon" šobrīd strādā 54 darbinieki, un tas ir otrs lielākais "Draugiem Group" uzņēmums.

"Draugiem Group" reģistrēta 2017. gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 35 000 eiro. Kompānijas grupā ietilpst 10 uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!